kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Pekmezli incir tatlısı

Pekmezli incir tatlısı
Malzemeler
*
500 gr. incir
* 1 su bardağı pekmez
* 1 su bardağı ceviz
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 adet defne yaprağı
* 2 dal taze nane
* 1 adet muz
* 1 adet kabuk tarçın
* 10 tane karanfil
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 kase krem şanti
* 125 gr. margarin
1 su bardağı pekmezle incirleri suda bekletin. İncirleri çıkarın. Muzu ezerek çekilmiş cevizle karıştırın. İncirlerin altından açarak muzlu cevizli içle doldurun. Ayırdığınız pekmezi, limon kabuğunu, defne yaprağını, naneyi, tarçını, karanfili ve şekeri koyup 15 dakika kaynatın. Süzüp incirlerin üzerine dökün. 2 kaşık margarin koyup, üzerini folyo ile örtün. Fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Tadı içinde saklı
Malzemeler
*
6 adet milföy hamuru
* 50 gr. çikolata
* 2 adet elma
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 2 kaşık pudra şekeri
* 1 su bardağı vişne reçeli
Tencereye unu, mısır ununu ve şekeri koyup, karıştırın. Yumurta sarısını ve sütü ilave edin. Ateşte, katılaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı, limon kabuğunu ve margarini koyup, mikserle 5 dakika çırpın. Reçelin tanelerini ayırın. Reçelin suyunu muhallebiye ilave edin ve ardından kaselere paylaştırın. Soğuyunca üzerine vişne tanelerini koyun. Badem ve fıstık krokanla ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.