kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül'e ''Yılın Devlet Adamı'' plaketi verildi

AA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Gül'e ''Yılın Devlet Adamı'' plaketi verildi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Hilton Oteli'nde düzenlenen yemeğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda davetli katıldı.

Gül, yemekte yaptığı konuşmada, siyasi yaşamında yıllarca Kayseri'yi temsil ettikten sonra Cumhurbaşkanı olarak hemşehrileriyle bir araya gelmenin heyecan verici olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı olmasında tüm Kayserililerin payı olduğunu ifade eden Gül, ''Kayseri'nin desteğini her zaman yanımda hissediyorum. Desteğinizden dolayı size teşekkür ediyorum'' dedi.

Gül, cumhurbaşkanı seçilmesinin üzerinden yaklaşık 5 ay geçtiğini ve ilk kez Kayseri'deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle buluştuğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk yurt içi gezisini Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine gerçekleştirdiğini anımsatan gül, şunları söyledi:

''Buralarda hem vatandaşlarımızla beraber olduk, kucaklaştık, hem de teröre karşı amansız mücadele veren askerlerimizle, silahlı kuvvetlerimizle siperlerinde, cephelerinde, en son karakollarda beraber olduk. O zaman bazıları 'Kayseri'ye gitmediniz' dediklerinde, sizleri temsil eden değerli arkadaşlarımla konuştuğumda 'İlk defa Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya gitmenizden iftihar eden biz Kayseriler olduk' dediler.''

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri'nin ünü yurt dışına çıkan örnek bir kent ve marka olduğunu ifade ederek, kentteki kurumlar arasında büyük bir uyum bulunduğunu, böylece Kayseri'de güzel şeyler yaşandığını söyledi.

Kayseri'de farklı düşüncelerde ya da farklı siyasi akımlara mensup kişi ve grupların dayanışma içinde olduklarını altını çizen Gül, bu farklılıkların medeni anlayış ve demokrasi çerçevesinde ortaya konulduğunu belirtti. Gül, ''Kayseri'de hiçbir zaman çatışma, kavga olmamıştır. Enerjisini boşa harcayan bir il olmamıştır'' dedi.

Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan Gül, herkesin azimle çalışması ve büyük dayanışma içinde olması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, yurt dışına gerçekleştirdiği ziyaretlerinde Türkiye'nin saygınlığını, bölgesinde örnek ülke olarak değerlendirildiğini müşahede ettiğini söyledi.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül'e mezun olduğu Kayseri Lisesi tarafından ''Yılın Devlet Adamı'' plaketi verildi.