kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AB Komisyonu: Köln Camii’ne AB yardımı yok

Yeni Haber
AB Komisyonu'nun Bölgesel Politikalardan Sorumlu Üyesi Danuta Hübner, Avrupa Parlamentosu'nda bir soru önergesine verdiği yanıtta, Köln-Ehrenfeld Camii'ne AB yardımı yapıldığına ilişkin bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

Hübner Avrupa Parlamentosu'nun Alman kökenli Hristiyan Demokrat üyesi Renate Sommer'in Köln'de inşa edilen camiye AB yardımı yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Danuta Hübner Komisyon'un önergeye konu olan caminin Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu'nun ortak finansmanıyla inşa edildiğine ilişkin bir kanıt bulamadığını kaydetti.

Köln'e daha önce yapılan plan gereği 2000-2006 yılları arasında Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu yardımı yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Hübner, 2007-2013 yılları arası için de Alman yetkililerinin bu konudaki bir talepten haberdar bulunmadığını kaydetti. Hübner, "Kuzey Ren-Vestfalya yetkililerinin ilgilendiği diğer herhangi bir Avrupa Birliği yardımıyla ilgili bilgi de yoktur" dedi.

DİTİB: CAMİYİ GELİRLERİMİZ VE BAĞIŞLARDAN FİNANSE EDİYORUZ

Renate Sommer, AB Komisyonu'na yönelttiği yazılı soru önergesinde Ehrenfeld Merkez Camii'ne 7.5 milyon euro destek verdiği iddialarını anımsatmıştı.

Bunun Almanya'daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin resmi yardım kabul etmedikleri açıklamasıyla çeliştiğini bildiren Sommer, DİTİB broşüründe "Gücünü kendisinden alan bir kurum olarak olarak merkez camiinin inşaatını tamamen kendi kaynak gelirlerimiz ve bağışlardan finanse ediyoruz. Ne Almanya ne de Türkiye'den resmi yardım almıyoruz. Bu nedenle de bağışlarınıza ihtiyacımız var" denildiğini kaydetmişti.

(ANKA)