kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon operasyonunda ilk tutuklama

AA
Yeni Haber
Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma çerçevesinde adliyeye gönderilen 17 kişiden, emekli askeri personel Mehmet Zekeriya Öztürk tutuklandı, avukat Fuat Turgut ise serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gönderilen 17 kişiden, emekli askeri personel Mehmet Zekeriya Öztürk ve avukat Fuat Turgut, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince yeniden ifadeleri alınan bu kişilerden Öztürk tutuklandı, avukat Turgut ise serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde adliyeye gönderilen, avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu diğer 15 kişinin ise savcılıktaki işlemlerine devam edildiği öğrenildi.

''BÖYLE BİR SUÇLAMAYA MARUZ KALMAK ÇOK ZORUMA GİTTİ''

Ümraniye'de ele geçirilen patlayıcılara ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince serbest bırakılan avukat Fuat Turgut, ''Böyle bir suçlamaya maruz kalmak çok zoruma gitti'' dedi.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turgut, Hakkında ''terör örgütüne üye olmak'' suçlamasının yapıldığını belirtti.

12 yıl boyunca terör örgütleri aleyhine açılan davalarda avukatlık yaptığına dikkati çeken Turgut, ''Böyle bir suçlamaya maruz kalmanın çok zoruna gittiğini'' söyledi.

Yargılama aşamasında beraat edeceğine inandığını ifade eden Turgut, adını bile bilmediği, ''Ergenekon'' olarak ifade edilen bir örgüte dahil olmakla suçlandığını bu duruma şaşırdığını anlatarak, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Turgut, Orhan Pamuk ve Elif Şafak gibi bazı kişiler hakkında açtığı davalar yüzünden kendisinden intikam alınmaya çalışıldığını savundu.

4 KİŞİ DAHA ADLİYEYE GETİRİLDİ

Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen patlayıcılarla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve ''Susurluk Davası'' hükümlüsü Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi daha adliyeye getirildi.

Çakmak Mahallesi Güngör Sokaktaki bir gecekonduda bulunan patlayıcılarla ilgili soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan, Sami Hoştan'ın da yer aldığı 2'si kadın 4 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden çıkarıldı.

Polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen bu kişilerden kadınlar, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından, Hoştan ile diğer kişi ise ön kapıdan adliyeye alındı.