kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

El Kaide ile 12 saat çatışma

Mehmet BONCUK /Sırrıberk ARSLAN / SABAH
18 ayrı adrese sabaha karşı operasyon yapıldı, üç yerde ateşle karşılık verildi. 1 polis şehit, 7 polis ve 1 kişi yaralandı. 4 terörist öldürüldü, 27 kişi gözaltında..
Gaziantep polisi, ABD askerleri tarafından Irak'ta öldürülen ve "Irak El Kaidesi'nin beyni" Mehmet Yılmaz'ın adamları olduğu öne sürülen örgüt üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Özel Harekât ve Terörle Mücadele ekipleri, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 18 ayrı noktaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Ancak Gaziantep'teki üç yerde polisin "teslim ol" çağrısına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Gece saat 02.00 sıralarında başlayan çatışma aralıklarla saat 14.00 sıralarına kadar sürdü.

"TESLİM OL" ÇAĞRISINA ATEŞ
Gaziantep'in Hasırcıoğlu ve Yazıcık mahalleleri ile Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen operasyonlarda direnişle karşılaşmayan polis, evde bulunan kişileri gözaltına aldı. Ancak Karşıyaka mahallesi Güneşli çıkmazında Mehmet Polat'a (41) ait evde bulunan teröristler, polisin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verdi. Mehmet Polat ile oğlu Zeki Polat (21) saat 14.20 sıralarında ölü olarak ele geçirildi. Evdeki akrabaları Mehmet Polat (23) teslim oldu. Karşıyaka Mahallesi'ndeki teröristler kadın ve çocukları kalkan olarak kullandı. Öğle saatlerinde çatışmadan kaçan ve Mehmet Polat'ın eşi Zeliye olduğu sanılan bir kadın, yanında kızları olduğu sanılan bir çocukla polise teslim oldu. Zeliye Polat ve kızı daha sonra serbest bırakıldı. Hasırcıoğlu Mahallesi'nde polise ateş açan Servet Sarıoğlu (33), Yazıcık Mahallesi'ndeki evde ise Cebrail Kirazoğlu (32) çıkan çatışmalarda ölü ele geçirildi. Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru Ahmet Çandul (35) şehit oldu. 4 polis çatışmada, bir polis de panzerden düşerek yaralandı. Polis tarafından abluka altına alınan mahallede trafik akışına izin verilmezken, 5 panzer ve 5 ambulans bekletildi.

GAZ BOMBASI
Bölgeye bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri ile itfaiye araçları da sevk edilirken, belediyeden duvar kırmak için bazı araçlar getirtildi. Zaman zaman silah ve patlama seslerinin duyulduğu bölgede polisler, teröristleri sağ olarak yakalamak için eve gaz bombası attı. Ancak buna rağmen evde bulunanlar, Kalaşnikoflarla ateş açmayı sürdürdü. Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın koordine ettiği operasyonda polise direnen operasyonda 5'i Glock marka olmak üzere 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ile çok miktarda mermi ele geçirildi. Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan ve Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu olay yerinde inceleme yaptılar. Gaziantep ve Kahramanmaraş'ın kent merkezleriyle bazı ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 20 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı. Operasyonu sürdüren polis İstanbul'da da 7 kişiyi gözaltına aldı.
Haberin fotoğrafları