kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan CHP'li Kart hakkında açtığı tazminat davasını kaybetti

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, 'Yargıtay-Çakıcı-MİT' ilişkilerini tahkik amacıyla yönelttiği soru önergesinde hakaret ettiği gerekçesiyle, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart hakkında açtığı tazminat davasını kaybetti.

Kart, "milletvekilinin en doğal görev ve sorumluluğu olan yasama denetimini haksız tazminat davalarıyla engellemeye çalışan, benim kendisine karşı 'kuru iddia, iftira ve çirkin yalan yoluyla' suçlamalar getirdiğimi ifade eden Başbakan; gerekli cevabı yargıdan almıştır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, kendisi hakkında açtığı tazminat davasını kaybettiğini bildirdi. Kart, "Yargıtay-Çakıcı-MİT ilişkilerini tahkik amacıyla Başbakan'a tarafımdan yöneltilen soru önergesi sebebiyle, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle şahsım aleyhine tazminat davası açan Başbakan'ın davası 22 Ocak 2008 tarihinde Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Yargılamanın başlangıcında 22 Mart 2005 tarihinde davayı kısmen kabul eden Mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozulmuş, bozma sonucunda 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde kararını tesis etmiştir" dedi. Başbakan'ı, milletvekilinin en doğal görev ve sorumluluğu olan yasama denetimini tazminat davalarıyla engellemeye çalışmakla suçlayan Kart, davaya konu olan soru önergesindeki soruları yeniden gündeme getirdi. Kart, "milletvekilinin en doğal görev ve sorumluluğu olan yasama denetimini haksız tazminat davalarıyla engellemeye çalışan, benim kendisine karşı 'kuru iddia, iftira ve çirkin yalan yoluyla' suçlamalar getirdiğimi ifade eden Başbakan; gerekli cevabı yargıdan almıştır. Başbakan'ın gerçek dışı açıklamalar yaptığı yargı kararıyla tescil edilmiştir" dedi.

Kart soru önergesinde ise şu soruları yöneltmişti:
"Temmuz-Ağustos 2004 tarihlerinde kamuoyuna yansıyan Alaaddin Çakıcı-MİT-Yargıtay iddiaları süreci ve öncesinde; sanatçı Adnan Şenses aracılığıyla, Başbakan ve dönemin Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı'nın Alaaddin Çakıcı hakkında görüşme yaptıkları yolunda basına yansıyan bilgi ve haberler doğru mudur? Böyle bir görüşme olmuş mudur? Görüşme yapıldıysa hangi konular görüşülmüştür?" Çakıcı'nın yurt dışına çıkışı sürecinde, Emniyet ve MİT birimlerinin ihmali veya görevi kötüye kullanma iddiaları söz konusu olmakla; bu iddiaların tahkiki noktasında bugüne kadar herhangi bir inceleme ve soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonucu nedir? Yapılmadıysa, hangi yasal ve takdiri gerekçeyle yapılmamıştır?"

(ANKA)