kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni kriz

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze ile ilgili tutumunun kabul edilemez olduğu yolundaki açıklamalarının, İsrail'de "öfke" yarattığı bildirildi.

Haaretz gazetesi, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türk Büyükelçi Namık Tan'a resmen protesto ettiğini, izahat istediğini belirtirken "İlişkiler son iki gün çok gerginleşti" yorumunu yaptı.

Haaretz gazetesi, "Erdoğan, Kassamların öldürmediğini söylerken İsrailli-Türk ilişkileri geriliyor" başlığını kullandığı haberinde "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail silahlı kuvvetlerinin Gazze'deki her saldırısında düzinelerce Filistinliler ölürken hiçbir İsrailli'nin Kassam füzelerince öldürülmediğini öne sürmesinden sonra son iki gün çok gerginleşti" diye yazdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinin Çarşamba günü Türkiye'nin İsrail nezdindeki Büyükelçisi Namık Tan'a protesto ettiklerini ve açıklama istediklerini belirten gazeteye göre, Tan ile görüşen İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ısığında İsrail, Erdoğan'ın açıklamaları nedeniyle büyük bir hayal kırıklığına uğradı. İsrail, terörle mücadele eden bir devletten çok farklı bir tepki bekler" dedi.

OLMERT ERDOĞAN'I ARAYABİLİR

Bu arada, Haaretz, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile bir görüşme yapması beklendiğini belirtirken Başbakan Ehud Olmert'in Başbakan Erdoğan ile bir görüşme de yapması üzerinde durulduğunu da belirtti.

İsrail'deki üst düzey yetkililerin Erdoğan'ın yorumlarına öfkeli olduklarını kaydeden gazete, Erdoğan'ın İsrail'in Gazze sınırını kapatmasını ve İsrail silahlı kuvvetlerinin bölgedeki operasyonları eleştirdiğini yazdı.

(ANKA)