kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Gerekirse anayasa gerekirse kanun'

ANKARA
Başbakan Erdoğan türban konusunda kararlı konuştu: Oturup mutabakat sağlanır, anayasal değişiklik veya kanunda değişiklik. Ne gerekiyorsa yapılır..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nu (TESK) ziyaretinin ardından türban konusundaki çalışmaları değerlendirdi. Partililerle ve akademisyenlerle yaptığı görüşmelerde MHP'nin teklifin yetersiz olduğu izlenimi edindiğini belirten Erdoğan, MHP ile görüşmelerin süreceğini söyledi. Erdoğan, "Bu görüşmeler neticesinde gerek AKP gerek MHP'de samimi bir duruşu olduğuna göre, her ne kadar bazı olumsuz tanımlamalar yapılıyorsa da biz burada eğer kararlıysak, olumlu bir yaklaşım içerisindeysek, otururuz konuşuruz" dedi.

'DERDİMİZ HUZURLU TOPLUM'
Erdoğan, 1-2 veya 3 maddede değişiklikle sorunun çözümü için adım atılacağını belirtirken şunları söyledi: "Türkiye'de bu bir gerilime neden oluyorsa bu gerilimi ortadan kaldırmak siyasi iktidarların, yasama organlarının görevidir. Eğer yasalar bu işe müsaade etseydi bir gerilim olmazdı. Demek ki yasalarda boşluk var. O zaman bu boşluğu gidermek gerekiyor. Konuşarak mutabakat sağlanır ve bu çerçevede adımları atarız. Bu anayasal değişiklik olabilir, kanunda değişiklik olabilir. Her ikisi de olabilir. Derdimiz huzurlu bir toplum. Gerek parlamento içi gerek parlamento dışı kurumsal mutabakatı sağlamak suretiyle bu süreci yakaladığımıza inanıyorum."

ANAYASADAN ÖNCE
Erdoğan, türban konusundaki düzenlemenin yeni anayasa çalışmalarından bağımsız olarak yürütülüp yürütülmeyeceğinin sorulması üzerine, şöyle dedi: "Anayasa süreci uzun bir süreç. Biz yeni anayasayı beklemek niyetinde değiliz. Diyoruz ki bir an önce bu olsun. Bu zaten yeni anayasa çalışmasını engelleyecek bir şey değil. Kapsamlı bir anayasa değişikliği istediğimize göre bu şekilde değerlendirmek çok daha isabetli olur."