kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP LİDERİ AŞURE DAĞITTI Baykal, televizyon programından sonra CHP Genel Merkezi’ne geldi ve partisinin düzenlediği ‘Aşure Günü’ne katıldı. Aşure kazanlarının başına geçen CHP lideri, Alevi dedeleri ve vatandaşlara aşure ikram ederken, Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Gülağa Öz, Baykal’a lokma verdi. Baykal, pazar günü İstanbul’da Karacaahmet Dergâhı’ndaki aşure gününe katılacak.

'Laikliği kenarından kemirmeyin'

ANKARA
Alevi derneklerinin katılımıyla aşure dağıtan CHP lideri Baykal, hükümetin "gizli gündeminin" türban tartışmalarıyla alenileştiğini söyledi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk'te yayınlanan Ankara Kulisi programında türban tartışmalarını değerlendirirken anayasanın laiklik ilkesinden vazgeçilmesi durumunda, Türkiye'nin 80 yıllık yol haritasından vazgeçilmiş olacağını belirtti. Baykal, "Şu ve bu gerekçeyle laiklik ilkesini delmeye başladığınız zaman bunu bir yerde tutmak mümkün değil. Birbirinizi ne aldatıyorsunuz kardeşim. Daha iyi olacaksa, laiklikten şikâyetçiyseniz kaldıralım. Kenarından köşesinden kemirmeyin" dedi.

'KRAL ÇIPLAK'
Baykal, "Cumhuriyetin laik yapısı gider, yerine din esasına dayalı bir devlet yapısı gelire kadar bir tehlike görüyor musunuz?" sorusuna, şu yanıtı verdi: "Bunu görmeyenlere hayranım. 'Çankaya'da türban olur mu deniyordu. Dün baktım türbansız kimse yoktu'. O seçimin doğal sonucu bu. Bu gidişin buraya doğru olduğunu herkes görsün. Ben kralın çıplak olduğunu görüyorum." Baykal, anayasa değişikliği olursa bir süre sonra başı açık olanların sokakta dolaşmasının güç olacağını öne sürdü ve tartışmaların türban olayı olmaktan çıktığını, "rejim sorunu" haline geldiğini söyledi.

'YENİ REJİM ARAYIŞI'
Baykal, "Sadece üniversite için istiyoruz" söyleminin geçerli ve kalıcı olmayacağını belirterek "Bu bir başlangıçtır. Karşıladığımız durum aslında bizi laiklik ilkesi ile hesaplaşmaya götürür. Yeni bir rejim arıyoruz" dedi. "Öyle anlaşılıyor ki iktidardakiler laiklikten sıkılmış" diyen Baykal, "Eskiden gizli gündem var diye düşünülüyordu. Gizli gündem alenileşti" dedi.