kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tayvan'da hükümet istifa etti

Yeni Haber
Tayvan'da son genel seçimlerde hezimete uğrayan hükümet bugün istifa etti. Yeni kabinenin Şubat'ta kurulması bekleniyor. ..
Seçimlerden mağlup ayrılan iktidar partisinde kabinede değişiklik konusu tartışılıyor. Tayvan Başbakanı Chang Chun-hsiung bugün kabinenin istifasını açıkladı. Yerel saatle 14:30'da son kez yapılan kabine toplantısında, Chang bütün hükümet üyelerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Chang'ın yeni hükümette de başbakan olması bekleniyor.

12 Ocak'ta yapılan mileltvekili seçimlerinden mağlup ayrılan iktidardaki Demokratik İlerleme Partisi'nde (DPP) yeni kabinede önemli değişiklikler yapılıp yapılmayağı tartışılıyor.

Parti içinde ağırlıklı olan görüş, Başbakan'ın göreve devam etmesi yönünde. 22 Mart'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine DPP'nin adayı olarak giren Frank Hsieh, kabinede bazı değişiklikler yapılmasını istiyor.
Cumhurbaşkanı Chen Shui-bian ise sadece bir kaç için hükümette önemli değişikliklere gidilmemesi gerektiğine inanıyor. Shieh ve Chen bugün özel bir görüşme yapıp kebindeki değişiklikleri konuştular. Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan görüşmenin içeriği basından gizleniyor.

Kabinenin iki önemli ismi Hükümet Sözcüsü Shieh Jhy-wey ve Milli Eğitim Bakanaı Tu Sheng-cheng geçen hafta istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Seçim mağlubiyetinin sorumluları olarak görülen iki bakan da yeni hükümette görev almak istemiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ise her iki bakanın da göreve devam etmesini istiyor.

Tayvan medyası yeni hükümette Hsieh'ye yakın bakanların sayısının artacağını ileri sürüyor.