kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BİLGİSAYARINA EL KONDU Natasha Randall’ın ailesi, kızlarının internette uzun süre geçirdiğini doğruladı. Genç kızın bilgisayarına, araştırma için el kondu.

Web tarikatta 7 intihar, 2 girişim

İnternetteki "Bebo" isimli sosyal paylaşım sitesine üye yedi İngiliz genç intihar etti, iki kişi ise halen hastanede. Ölü sayısının artmasından korkuluyor..
Aileleri, "Çocuklarınızın üye olduğu internet sitelerini kontrol edin" diye uyaran uzmanlar, haklı çıktı. İngiltere'de "Bebo" isimli bir sosyal paylaşım sitesine üye olan yedi gencin bir yıl içinde intihar etmesi, ülkede panik havası yaşattı. Olay, perşembe günü 17 yaşındaki Natasha Randall'ın kendini asmasıyla ortaya çıktı.

YAZIŞMALAR ÖZENDİRDİ
Genç kızın ölümünden bir gün sonra intiharı deneyen 15 yaşındaki iki genç daha hastaneye kaldırıldı. Yaşam destek ünitesinde olan gençlerin büyük bir intihar zincirinin kurbanı olmalarından endişe ediliyor. Bridgell'de yaşanan bu genç ölümleri aileleri dehşete düşürürken, bir yetkili "Yaptığımız araştırmalarda ölümlerin internet sitesiyle bağlantılı olduğunu tespit ettik. Büyük ihtimalle aralarında yaptıkları intiharla ilgili konuşmalar ve ölümlerinden sonra kurulan anı sayfaları kendilerini boşlukta hisseden gençlerin intihar etmesine neden oluyor" diye konuştu. Her gün internette sohbet odalarında ve sosyal paylaşım sitelerinde saatlerce zaman geçiren Randall'ın ailesi de intiharların doğrudan bu sitelerle bağlantılı olduğu görüşünde. Polis genç kızın bilgisayarlarına el koydu. İnternet sitesinden henüz bir açıklama gelmedi.