kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kazadan kurtulan koruma suikast iddialarını yalanladı

Yeni Haber
Prenses Diana ve erkek arkadaşı Dodi El Fayed'in öldüğü Paris'teki trafik kazasından sağ kurtulan tek kişi olan koruma Trevor Rees, bir suikastın ört bas edilmeye çalışıldığı iddialarını reddetti.

Kendisinin de komplonun parçası olduğu iddialarını da yalanlayan Rees, kafasından aldığı ciddi darbelerin etkisinin geçmeye başladığını, ancak hala kaza anı ile ilgili az şey hatırladığını savundu. Rees, kaza günüyle ilgili olarak hatırladığı son şeyin Ritz otelden ayrıldıkları an olduğunu söyledi.

Rees, kapıda bekleyen paparazzileri atlatmak için güvenli olmayan bir kaçma planında ısrar edenin de kazada ölen patronu Dodi El Fayed olduğunu öne sürdü. Bu plana uymak zorunda kaldığını belirten Rees, "aksi halde Dodi otelden korumasız çıkacaktı" iddiasında bulundu. Trevor Rees, şoför Henri Paul'ün sarhoş olduğu iddiaları ile ilgili de "Eğer böyle bir durum olduğunu bilsem, aracı kullanmasına engel olurdum" dedi.

Dodi El Fayed'in babası Muhammed El Fayed ise Rees'in "hafızasını kaybetmiş rolü yaptığını" savunmayı sürdürdü. Kazanın olduğu dönemde Trevor Rees-Jones adını kullanan koruma, Muhammed El Fayed adına çalışıyor ve Dodi El Fayed'i koruyordu. Kazadan tek sağ kurtulan kişi olan Rees, başından ciddi biçimde yaralanmış, yüzündeki bütün kemikler kırılmıştı. Rees'in canını ise kaza sırasında otomobilde emniyet kemeri takan tek kişi olmasına borçlu olduğu belirtiliyor.