kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiltere'den PKK itirafı

Yeni Haber
İngiltere Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın İngiltere'de faaliyet gösterdiğini kabul etti ve söz konusu faaliyetlerin güvenlik güçlerince takip edildiğini duyurdu.

Teröre Karşı Britanya Türkleri Platformu'nun (BTAT), 25 Kasım 2007 tarihinde düzenlediği "Teröre hayır" yürüyüşünün hemen ardından İngiltere Başbakanı Gordon Brown'a yazdıkları mektuplara yanıt geldi.
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye Masası'ndan gönderilen yanıtta "PKK'nın İngiltere ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyet gösterdiğini biliyoruz" denildi. PKK ve onun uzantılarının 2001 ve 2002 yıllarından bu yana İngiltere ve AB tarafından terör örgütü olarak kabul edildiği ve yasaklandığı vurgulanan mektupta, terör örgütünün faaliyetlerinin İngiliz güvenlik güçleri tarafından yakından izlendiği kaydedildi.

Mektupta ayrıca, "İngiltere olarak PKK'nın gerçekleştirdiği şiddet eylemlerini ve bütün terörist faaliyetleri kesin bir dille kınadığımızı ve Birleşik Krallık topraklarının terörist gruplar tarafından diğer ülkelerdeki terörist faaliyetleri desteklemek ve maddi kaynak yaratmak için kullanılmasına müsamaha gösterilmeyeceğini belirtiriz" denildi.
Matthew Extance imzalı mektupta, İngiliz Hükümeti'nin Merkezi Irak Hükümeti ve Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimini de Irak'ın tuzeyindeki PKK varlığı konusunda birlikte çalışma konusunda cesaretlendirdiği belirtildi. Mektupta, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın, Türkiye'yi de barışçıl bir çözüm bulunması ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sosyo ekonomik gelişimin sağlanması için ilgili bütün taraflarla diyaloga çağırdığı ifade edildi.

(ANKA)