kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yer değiştirmeler izlenecek tebligat 'cep'e yapılabilecek

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
İLİŞKİLİ HABERLER
Yer değiştirmeler izlenecek tebligat 'cep'e yapılabilecek
TÜİK Başkanı Ömer Demir, ADNKS'nin yeniliklerini ve yükümlülüklerini şöyle sıraladı:

* RESMİ E-POSTA ADRESİ: ADNKS ile bundan sonra çok daha ileri adımlar atılabilir. Örneğin internet bankacılığı kullananların, parasal işlemleri sırasında adres güncellemesi yapması sağlanabilir. Bunun için bankaların internet sayfalarına ayrı bir hat verilebilir. İsteğe bağlı olarak tıpkı TC kimlik numarasında olduğu gibi, resmi bir e-mail adresi de oluşturulabilir. Vatandaşın resmi e-posta adresine veya cep telefonuna tebligat yapılabilir.

* NÜFUS HAREKETİ İZLENECEK: 2008 yılı sonu itibariyle Türkiye genelinde yerleşim yeri değişikliği anında bilinecek ve bu sayede nüfus hareketlerini izlemek mümkün olacak. Kaç milyon vatandaş, adresini nereden nereye taşımış, bilinecek.

* YA SOKAK İSMİ DEĞİŞİRSE: Herhangi bir nedenle sokak ismi veya kapı numarası değişirse, vatandaş birşey yapmayacak. Adres düzeltmesini belediyeler gerçekleştirecek.

* ADRESE TEBLİGAT YAPILACAK: İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim, Maliye Bakanlığı, mahkemeler başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla protokol imzalayacak. Kurumlar İçişleri'nden aldıkları adrese tebliğat yapacak. Adreste bulunamayanlar, adresini değiştirmiş ama bildirmemiş kabul edilecek. Bir anlamda, kişi kendi kendini ihbar etmiş olacak.