kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Biz Turkcell'i yeneriz Avea da Vodafone'u"

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany "Adil rekabet olmamasına rağmen biz Turkcell'i yeneceğiz. Avea da Vodafone'u geçer" diye konuştu..
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, adil olmayan rekabet şartlarının kendilerini zorlamasına rağmen Turkcell'i yeneceklerini, Avea'nın da Vodafone'u yeneceğini söyledi. Doany, Türk Telekom'un 2007 yılının değerlendirildiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, sonlandırma ücretleri konusunda haksız bir rekabet oluştuğunu, bu durumda Turkcell hiçbir ceza ödemezken kendilerinin en basit tarife için bile aylarca beklemek zorunda kaldığını vurguladı. Mobil ve sabit telefon ayrımının ortadan kalkmaya başlayacağını söyleyen Doany, "Biz yeni teknolojilerimiz ve atılımlarımızla Turkcell'i yeneceğiz. Avea da Vodafone'u yenecek" dedi.

GREV ZORLADI
Türk Telekom'da yaşanan greve de işaret eden Doany, "Grev sonucu şunu gösterdi ki, 20 bin kişi çalışmasa bile bu şirket ana operasyonlarını sorun olmadan yürütüyor. 11 bin kişinin çabaları sayesinde bu başarıldı" dedi. Genel Müdürlüğün İstanbul'da, teknoloji merkezinin Ankara'da olacağını kaydeden Doany, Ar-Ge operasyonlarının başkentte geliştirileceğini, Ankara'daki teknoloji yönetim birimi ile İstanbul'dakinin yüksek teknoloji kullanılarak tek yerde çalışılıyor ortamının yaratılacağını söyledi. Paul Doany bu yıl Türk Telekom'un halka arz sürecinin yaşanacağını, bunun şirketin gerçek piyasa değerini ve neler başarabileceğini göstereceğini söyledi. Dünya ve Türkiye piyasalarında yaşanan dalgalanmaların halka arzı ne şekilde etkileyeceğine ilişkin ise Doany, halka arz kararının hükümetin alacağı bir karar olduğunu hatırlatarak, borsanın son dönemlerdeki durumunun halka arzda önemli olduğunu, halka arz için belirlenecek danışman şirketin bununla ilgili yeterli bilgilendirmeyi yapacağını söyledi. Açıklamasında Türk Telekom'un yurtdışı yatırımlarına değinen Doany, "Çok agresif bir şekilde uluslararası girişimlerde bulunacağız. Yakın zamanda aldığımız teknoloji şirketleriyle de buralarda çalışmalarımız olacak'' diye konuştu. Doany, ayrıca kuruluşun, Davos'ta düzenlenecek Türk gecesinin sponsorluğunu yapacağını, bu etkinlikte Türkiye'nin kapasitesinin ne olduğunu göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, Oger Telecom, Güney Afrika'daki sabit hat operatörü için teklifte bulunduğunu da açıkladı. Doany halka arzdan elde edecekleri geliri dış yatırımlarda kullanacaklarını bildirdi.
Haberin fotoğrafları