kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu.

Alışveriş merkezleri ciro kirasına geçmeli
Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, alışveriş merkezlerinin hızlı artışı sayesinde perakendecilerin hızlı büyüme olanağı bulduğunu belirtti. Soysal Danışmanlık'ın düzenlediği Perakende Günleri kapsamında verilen "Perakende Güneşi Ödülleri 07" sahipleri basınla sohbet toplantısında bir araya gelerek sektörün geleceğini tartıştı. Birbirine çok yakın alışveriş merkezleri açılmasına ilişkin olarak ise endişeli olduğunu dile getiren Yılmaz, "Madem bu kadar çok alışveriş merkezi var. O zaman alışveriş merkezi yatırımcılarının kiraların ciroya dayandırılması prensibini kabul etmesinin zamanı geldi" diye konuştu. Profilo Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Nuri Aka ise 2008'de 2001 krizinde kapanan alışveriş merkezi ya da zincir bulunmadığına dikkat çekerek, bu sene de sektör içinde diyaloğu ve dengeleri doğru kuranların ayakta kalacağını kaydetti.

Yumurtayı alt gelir grubu tüketiyor

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nin (YUMBİR) yaptığı araştırmaya göre yumurtayı haftalık olarak en az üniversite mezunları, en fazla ise ilköğretim mezunları tüketiyor. YUM-BİR Başkanı Derya Pala, yumurta tüketimini artırmak amacıyla bir kampanya başlattıklarını amaçlarının kişi başı 140-160 olan kişi başı yıllık yumurta tüketimini 340 adet yumurta tüketen Japonya düzeyine çıkarmak olduğunu söyledi. Kampanya çerçevesinde, pilot il ve okullarda bilgilendirici seminerler ve aktiviteler düzenlenecek. Reklamlarla basında kampanyanın devamlılığı sağlanacak.

'AB projelerinde başarı yüzde 85 arttı'
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Vekili Prof. Dr. Nüket Yetiş, AB ile ar-ge işbirliği programı olan 7. Çerçeve Programı'nın ilk yılında Türkiye kaynaklarından çıkan paranın projelerle yüzde 175'inin geri alındığını belirterek, "Eşik değeri geçen proje sayısı ise 175'ten 394'e çıkmış. Yani projelerin başarı oranı yüzde 85 artmış'' dedi. Prof. Dr. Yetiş, 7. Çerçeve Programı Ulusal Koordinatörü Hüseyin Güler ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan ile birlikte basın toplantısı yaptı. Yetiş, "Ar-Ge'nin şampiyonlar ligi'' olarak tanımladığı programda başarı için bunun bir süreç olduğunun hatırlanması gerektiğini vurgulayarak, programın Türkiye'nin bilim camiasını Avrupa ile entegre hale getirdiğini belirtti.

Yapı Kredi Sigorta City's'i sigortaladı

Yapı Kredi Sigorta, Teşvikiye Caddesi'nde açılan City's Nişantaşı alışveriş merkezini sigortaladı. Yapı Kredi Sigortadan yapılan yazılı açıklamada, Gülaylar Group şirketlerinden İstanbul Gayrimenkul Yatırımları tarafından gerçekleştirilen alışveriş merkezi City's Nişantaşı'nın, Yapı Kredi Sigorta tarafından 112 milyon dolar bedelle sigortalandığı bildirildi. Açıklamada, City's Nişantaşı'nın, Yapı Kredi Sigorta tarafından yangın, elektronik cihaz ve sorumluluk risklerine karşı sigortalandığı kaydedildi.
Haberin fotoğrafları