kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP AKP'den teklif bekliyor

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın türbanla ilgili sözlerinin ardından, Anayasanın 10'ncu maddesinde değişiklik önerisinde bulunan MHP, AKP'den adım bekliyor.

MHP Grup başkanvekili Mehmet Şandır, henüz AKP'den bir teklif gelmediğini belirterek "getirirlerse inceleriz, kurullarımız var, orada tartışır bir sonuca varırız" dedi. Şandır, "MHP bu sorunun çözümünü istiyor, sorumluluk iktidardadır. Siyasi iktidar bu sorunu çözmelidir. Bu sorun TBMM zemininde çözülmelidir ve herkes çözüme katkıda bulunmalıdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın türban çıkışına, "Anayasanın 10'ncu maddesini değiştirelim" önerisiyle karşılık veren MHP'de gözler AKP'den gelecek teklife çevrildi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır yaptığı açıklamada, henüz AKP'den bir öneri ya da görüşme talebi gelmediğini bildirdi. Şandır, "biz teklifimizi yaptık. Ama henüz bize ulaşan bir şey yok" dedi. AKP'nin Anayasanın 10'ncu maddesi yerine 42'nci maddesinde değişiklik önereceği yönündeki iddialara ise Şandır, "gelirse inceleriz, kurullarımız var, tartışırız ve mutlaka bir sonuca varırız" karşılığını verdi. Şandır, şunları söyledi:
"MHP bu sorunun çözülmesini istiyor. Biz çözüm yönünde teklifimizi ortaya koyduk. Sorumluluk siyasi iktidarındır. Siyasi iktidar bu konuyu çözmelidir. Bu sorun TBMM zemininde çözülmelidir. Ve çözüme herkes katkı vermelidir."

(ANKA)