kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayseri'de soba faciası: 3 ölü

Yeni Haber
Kayseri'de, kömür sobasından sızan karbon monoksit gazından zehirlenme nedeniyle dün gece 3 kişi hayatını kaybetti. Başka bir zehirlenme olayında ise aynı aileden 8 kişi de zehirlendi.

Belsin Esentepe mahallesinde aynı aileden üç kişi kömür sobasından sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Belsin semti Urfa sokakta ikamet eden Zübeyir Akşit (57), Leyla Akşit (50) ve Oğuzhan Akşit (16), akşam saatlerinde sobayı yaktıktan sonra yattılar. Bir süre sonra sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 3 kişi hayatını kaybetti.

Komşuları tarafından bulunan Akşit ailesinin cesetleri, olay yerine gelen 112 Acil Servis doktorlarının kontrolünün ardından ambulansa taşındı. Cesetler Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Sakarya Mahallesi'nde Aynı aileden sekiz kişi gece yatmadan önce sobalarına attıkları kömür sebebiyle karbon monoksit gazından zehirlendi. Gece saatlerinde annenin eve gelmesi ve durumu görmesinin ardından zehirlenen aile fertleri hastaneye kaldırıldı.

Aynı aileden Ayşe E., Necla E., Aynur E., Melek Ö., Murat E., Selvinur E., Deniz Ö., Eylül Ö. olay yerine gelen 112 Acil Servis doktorlarının müdahalesi sonrası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

(CİHAN)