kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Paris Moda Haftası yarın başlıyor

Yeni Haber
Paris Haute Couture Moda Haftası, yarın başlıyor. 2008 yaz koleksiyonlarının tanıtılacağı moda haftasına, bu yıl Türkiye'den modacı Dilek Hanif katılıyor...
Paris'te salı günü düzenlenecek defile öncesi A.A muhabirinin sorularını yanıtlayan Hanif, "Türk kültüründen ve özellikle Osmanlıdan yola çıkarak hazırladığı koleksiyonu moda severlere tanıtacağını" söyledi.

Haute Couture moda haftasının sadece Paris'te düzenlendiğini hatırlatan Hanif, "Ben de haute couture çalışan moda tasarımcısı olduğum için bu arenaya açılmak için Paris'teki defilelere katılıyorum. Paris Haute Couture haftası benim ikinci deneyimim olacak. Bundan sonraki hedefim, bu haftaya her yıl katılıp Fransa Moda Federasyonun etkinliklerinin takviminde yer almak" dedi.

Dünya markası olma yolunda iyi sonuçlar almaya çalışacağını ifade eden Hanif, "Dünya Haute Couture camiasının en önemli isimleri ve medyası Paris'te olacak. Amacım koleksiyonumu dünya medyasına ve dünya Haute Couture'une sunmak ve tanıtmak" diye konuştu.Hanif'in defilesi, salı akşamı Paris'in prestijli salonlardan "Palais de Tokyo"da yapılacak.

Paris Haute Couture Moda Haftası dolayısıyla Chanel, Christian Lacroix, Christian Dior, Armani, Givenchy, Jean Paul Gaultier gibi markaların tasarımlarının da yer aldığı 27 defile düzenlenecek. Moda dünyasının ünlü ismi Valentino, Paris'te son kez düzenleyeceği defileyle emekli olacak.

Moda dünyasına son 45 yıl damgasını vuran 75 yaşındaki Valentino, son defilesini, Paris Haute Couture haftası dolayısıyla çarşamba günü Rodin müzesinde düzenleyecek.