kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dokunmatik ekranlara sahip bilgisayarların, rulet masası gibi kullanılabildiği ifade edildi.

İnternet kafeyi gerçek kumarhane yapmışlar

Ali Kemal ERDEM HABER MERKEZİ
Şişli'de bir internet kafeyi basan polis dokunmatik ekranlı bilgisayarla çalışan kumarhane işletildiğini ortaya çıkardı. Kumarhaneye manyetik kartla giriliyor..
İstanbul Şişli'de Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler geçen hafta internet kafe görünümündeki kaçak bir kumarhaneyi bastı. Aldıkları bir ihbarı değerlendiren ekipler, bir binanın üst katında bulunan kaçak kumarhaneye, içinde müşterilerinde bulunduğu sırada operasyon düzenledi. Ancak, içeri giren polisler karşılarında rulet masaları bulmayı beklerken, çok sayıda bilgisayarla karşılaştı. Dışarıdan bakıldığında bir kumarhaneden çok internet kafeyi andıran kumarhanede, bilgisayarların hepsi de kapalıydı. Ancak, yapılan kısa bir incelemenin ardından, bilgisayarların ne amaçla kullanıldığı ortaya çıktı.

BİR DÜĞMEYLE KAPANIYOR
Dokunmatik ekranlara sahip olan bilgisayarların rulet masası gibi kullanıldığı kumarhanede, ekranlarda önce birer kumar oyunu açılıyor. Oyunun başında toplanan oyuncular, ekrana dokunarak hamlelerini yapıyor. Tek bir sisteme bağlanan oyunlar, yurt dışından getirildiği belirtilen bir program aracılığıyla olası bir operasyon durumunda, bir kumandayla anında kapatılabiliyor. Hatta, o anda ekranda herhangi bir sayfa açılarak kumarhane bir anda internet kafeye dönüşüyor. Daha önceden, parola veya referansla müşteri kabul eden bu kaçak kumarhanelerin müşterileri için özel olarak manyetik kart çıkartılmış. Polis, kumarhanede müşteri olarak bulunan yaklaşık 20 kişi hakkında yasal işlem yaptı. Kumar oynarken yakalananlara da 106 YTL para cezası kesildi. Adliyeye sevk edilen işletmeciler için de bir yıla kadar hapis cezası isteniyor.