kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Milliyetçilik gençlere ailelerinden geçiyor
İsviçre'deki Zürih Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, gençlerin milliyetçi olmasında en büyük unsur aile. Sosyal pedagogların 26 genç üzerinde yaptığı araştırmada, milliyetçilik konusunda çocukların öncelikle aile büyüklerinden, ebeveynlerden ve akrabalardan etkilendiği tespit edildi. Uzmanlar bunda 3 çeşit aile modeli olduğunu söylüyor. İlkinde dede, babaanne gibi büyükler, ikinci aile modelinde anne ve babanın çocuğa verdiği eğitim, üçüncüde ise çocukların evde gördüğü şiddet etkili oluyor. Uzmanlar aynı zamanda sosyal çevrenin de milliyetçilikte çok etkili olduğunu belirtiyor.

Ünlü çocuk uzmanı 'diplomasız' çıktı
İngiltere'de Channel 4 TV kanalında çocuk bakıcılığı dersleri veren Claire Verity adlı uzmanın foyası, 12 hafta sonra ortaya çıktı. Geçen ekim ayında programına başlayan Verity'nin çocuk bakımı konusunda verdiği tavsiyeleri 'fazla sert' bulan birçok izleyici şikâyet edince, İngiltere Pediatri (Çocukbilimi) ve Çocuk Sağlığı kurumu harekete geçti ve Verity'nin sahte uzman olduğunu ortaya çıkardı. Kanal da, Verity'nin (44) işine son verdi.

İtfaiyecinin organları 3 kişiye hayat verecek
Samsun'un Bafra ilçesinde önceki gün beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren 44 yaşındaki itfaiye eri Safit Ünye'nin bağışlanan organları üç kişiye hayat verecek. Hatice Ünye, eşinin hastalanmadan önce organlarının bağışlanmasını istediğini belirterek, "Herkes oganlarını bağışlasın. Yeni hayatlar kurtulsun" dedi.
Haberin fotoğrafları