kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gazze'de sıcak saatler

AA
Yeni Haber
Gazze Şeridi'nin kuzeyine, İsrail topçularının düzenlediği bombardıman ve füze saldırısında 1 kişinin öldüğü, birkaç kişinin de yaralandığı bildirildi.

Filistinli kaynaklar, saldırıların Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cebaliye ile Beyt Lahya arasındaki bölgeye düzenlendiğini kaydetti.

Beyt Lahya'daki Kemal Edwan hastanesi yetkilileri, saldırıda ölen kişinin kimliğinin henüz tespit edilemediğini, yaralıların da hastaneye ulaştırıldığını belirtti.

GAZZE'DEKİ ELEKTRİK SANTRALI KAPATILDI

Gazze Şeridi'nin tek elektrik santrali, fuel oil yokluğu nedeniyle bu akşam kapatıldı.

Filistinli yetkililer, bölgenin önemli kısmının elektriğini sağlayan santralin Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki geçişler ve yakıt sevkiyatının durdurulması nedeniyle kapatıldığını belirtti.

Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'nde bulunan elektrik santralinin genel müdürü Derar Ebu Sissi, yaptığı açıklamada, "enerji santralini biraz önce tamamen kapattık" diye konuştu.

Yakıt yokluğu nedeniyle kapatılan santral, zaten düşük kapasiteyle çalışıyordu. Gazze Şeridi'nde uzun bir süreden beri elektrikler saatler boyunca kesiliyor, mahalleler elektriği dönüşümlü olarak alabiliyor, kesintiler bazen günde 12 saat sürebiliyor.

Filistinli ve İsrailli yetkililere göre, Gazzeliler yaklaşık 200 megavat elektrik tüketiyor. Bunun 65 megavatı yerel elektrik santralinden sağlanıyor, kalan kısım ise İsrail ve Mısır'dan karşılanıyor.