kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Atletizmi sevdiren adamı trafik teröründe kaybettik

Erdoğan YAPIK-Mustafa KAYA / SABAH
Harbiye'de bürosundan çıktıktan sonra karşıya geçmek isteyen gazeteci-yazar Cüneyt Koryürek'e hızla gelen bir otomobil çarptı..
Atletizm Federasyonu eski Başkanı, halkla ilişkiler uzmanı ve spor yazarı, 77 yaşındaki Cüneyt Koryürek dün Şişli'de bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza saat 17.00 sıralarında Şişli Harbiye'de meydana geldi. Bir reklam bürosundaki işyerinden çıkan Koryürek yaya olarak yolun karşısına geçmek istedi. Ancak bu sırada hızla gelen BMW marka bir otomobil hızla Koryürek'e çarptı.

KURTARILAMADI
Kazada ağır yaralanan ünlü spor adamı çevredeki vatandaşlar tarafından hemen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafatası ve vücudunun birçok yerinde kırıklar oluşan Koryürek ameliyata alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Koryürek'in "beynindeki travmayla beraber kalp durması, daha sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu öldüğü" belirtildi. Acı haber üzerine hastaneye akın eden Koryürek'in ailesi, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Oğlu Mehmet Koryürek tomografiye hazırlanırken babasını yitirdiklerini belirterek, "Babama ilk müdahaleyi kaza sonrası olay yerinden geçen bir doktor yapmış. Işıklara 75 metre mesafede meydana gelen kazada suçun kimde olduğu bilirkişi raporundan sonra belli olacak. Babamı kaybettiğim için çok üzgünüm" dedi. Bu arada Koryürek'in ölümüne neden olduğu belirtilen Nevzat Aslan isimli sürücü polis tarafından gözaltına alındı.

ÜÇ ÇOCUĞU VAR
Harbiye'deki kazada yaşamını yitiren Cüneyt Koryürek'in iki kızı ve bir oğlu var. Bir kızı ABD'de yaşayan Koryürek'in diğer kızı Defne Koryürek ise gurmelik yapıyor. Küçükarmutlu'da restoranı bulunan Defne Koryürek sanat eleştirmeni ve küratör Vasıf Kortun ile evli. Koryürek'in oğlu Mehmet Koryürek'de bir özel şirketin marka müdürlüğünü yapıyor. Koryürek'in yazılarını yazdığı Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Abdülkadir Yücelman "Çok dürüst bir insandı. Çok üzgünüm" dedi.