kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünyadaki gözler Davos'a çevriliyor

Yeni Haber
Tüm dünyada yakından izlenen Davos toplantıları, Çarşamba günü başlıyor.

"İşbirliğine Dayalı Yeniliğin Gücü" ana teması ile gerçekleşecek 2008 Davos toplantılarındaa 88 ülkeden toplam 2 bin 500 katılımcı yer alacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref, ABD Dışişleri Bakanı Rice, İngiltere eski Başbakanı Blair, Bill Gates, Ürdün Kraliçesi Rania ve Bono da bulunuyor.

İsviçre'nin Davos kasabasında 23-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek toplantılara dünyanın çeşitli ülkelerinden önemli bir katılım olacak. 88 ülkeden toplam 2 bin 500 katılımcının beklendiği 2008 Davos toplantılarının ana teması, "İşbirliğine Dayalı Yeniliğin Gücü" olacak. 2008 Davos açılışında konuşacak olan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, terörizm ve küresel ısınma üzerinde duracak.

Başbakan Erdoğan'ın 25-27 Ocak tarihleri arasında bulunacağı Davos toplantılarına katılımcılar listesinde çok önemli isimler bulunuyor.
2008 Davos toplantılarda dünya gündemindeki Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref gibi tanınmış devlet adamları ve politikacılar ile Bill Gates gibi ünlü işadamları da hazır bulunacak.

27 ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde temsil edileceği Davos'da 113 bakan da yer alacak. 19 Ocak itibariyle katılımcılar listesindeki dikkat çeken çok sayıda isimlerden bazıları şöyle:

"İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Fransa Başbakanı Fançois Fillon, İngiltere Başbakanı George Brown, Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Ürdün Kraliçesi Rania, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Japon Başbakanı Yasuo Fukuda, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, News Corporation Başkanı Rupert Murdoch, şarkıcı Boro, müzisiyen Peter Gabriel, sanatçısı Emma Thompson ve ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho."

(ANKA)