kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'den milletvekillerine "dostluk gruplarına girin" talimatı

Yeni Haber
AKP, Meclis'te yabancı ülke parlamentolarıyla ilişkileri geliştirmek üzere kurulan Dostluk Gruplarında da ağırlığını kaybetmek istemiyor. Meclis'te Dostluk gruplarının seçimleri devam ederken, AKP grubu, milletvekillerine yazı göndererek bütün milletvekillerinin Dostluk Gruplarına üye olmaları talimatı verdi.

AKP, Meclis'te kurulan Parlamentolararası Dostluk Grupları'nda da işi şansa bırakmıyor. Dostluk gruplarındaki ağırlığı muhalefet partilerine kaptırmak istemeyen AKP grubu, bütün milletvekillerinin dostluk gruplarında yer almasını istedi. Milletvekillerine birer yazı gönderen AKP grup yönetimi, Meclis'te kurulan dostluk gruplarına üye olmaları ve çalışmalara etkin bir şekilde katılmaları talimatı verdi. AKP grubu, 82 ülkeyle kurulacak Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun başkanlıklarına seçilecek isimleri de belirledi.

DOSTLUK GRUPLARINA SEÇİMLER DEVAM EDİYOR

Meclis'te halen ABD, İtalya, Fransa, Macaristan, Brezilya, Kazakistan, Estonya, Litvanya, Mısır, Makedonya, Sudan Parlamentolararası Dostluk Gruplarına seçim yapılırken, bu dostluk gruplarının büyük çoğunluğunda AKP'li milletvekilleri başkan ve başkanvekili seçildi. Dostluk gruplarında AKP kadar iddialı davranan MHP ise AKP'li milletvekilleri ile yapılan görüşmelerde 3 Dostluk Grubu'nun başkanlığını aldı. Bu ülkeleri ise Mısır, Litvanya ve Suriye oluşturdu.

TBMM'de dostluk gruplarına seçimler devam ederken, İspanya, Letonya, Bulgaristan, Rusya, Kırgızistan 21-22 Ocak, Hollanda, Finlandiya, Ukrayna, S. Arabistan, Moğolistan, Avusturya 23-24 Ocak, Japonya, Pakistan, Belarus, Azerbaycan, Katar 28-20 Ocak, Almanya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Ürdün ve Endonezya Parlamentolararası Dostluk Grubu seçimleri de 30-31 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

(ANKA)