kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öğrenci affına CHP'den destek

Yeni Haber
Öğrenci affının bekletilerek gençlerin umutları ile oynandığını söyleyen CHP Yalova Milletvekili ve Meclis Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce "PKK'lıya Hizbullahçıya af çıkartırken, yükseköğrenimine devam etmek isteyen masumların af talebini TBMM yerine getirmelidir" dedi.

Öğrenci aflarıyla ilgili ANKA'ya konuşan CHP Yalova Milletvekili İnce, 800 bin öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affının bir an önce Meclis'te kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Affın gündeme getirilmesinin on binlerce genci umutlandırdığına değinen İnce, buna karşın affın hala çıkarılmaması nedeniyle birçok öğrencinin umutlarının kırıldığını kaydetti.

İnce, "Ya affı gündeme getirmeyecekler yada gündeme getirince de hemen çıkaracaklar. AKP'li Bakan olan bazı siyasetçilerin öğrencilere umut dağıttığını ve bu sözlerini yerine getirmediğini de biliyoruz" dedi.
İnce, 22. dönemnde çıkartılan topluma kazandırma yasası ile PKK'lılara, Hizbullahçılara, naylon faturacılara af çıkarıldığını söyledi.

İnce, "Yükseköğrenimine devam etmek isteyen masum öğrencilerimizin af talebini de TBMM yerine getirmelidir" diye konuştu. İnce, öğrenci affı ile ilgili olarak CHP'li bir milletvekilin de yasa teklifi sunduğunu hatırlattı.

(ANKA)