kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

LDP’den YÖK Başkanı'na "paralı üniversite" desteği

ANKA
Yeni Haber
Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a, üniversitelerin paralı hale getirilmesi konusunda destek verdi. Toker, "Partimizin başından beri savunduğu üniversitelerin paralı hale getirilmesi görüşünü YÖK Başkanı'nın kendisinden duyduğumuz için sevindiğimizi ilettik" dedi.

LDP Genel Başkanı Cem Toker, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı olan görüşmenin ardından açıklama yapan Cem Toker, Prof. Dr. Özcan'la, üniversitelerin paralı olması konusunu görüştüklerini söyledi. Toker, "Partimizin başından beri savunduğu üniversitelerin paralı hale getirilmesi görüşünü YÖK Başkanı'nın kendisinden duyduğumuz için sevindiğimizi ilettik. Kendisi de bu durumdan memnun olduğunu bize söyledi" diye konuştu.

Toker ayrıca "Sayın Özcan'a türbanın eğitimin önünde engel olmaması gerektiğini vurguladık" dedi.

"2B ARAZİLERE ÜNİVERSİTELERE TAHSİS EDİLSİN"

2B arazilerinin de üniversitelere tahsis edilmesi ile ilgili görüşlerini YÖK Başkanı Özcan'a ilettiklerini kaydeden Toker, "Bu alanlar sınırlı yapılanma ile arkeolojik kazı alanları olarak üniversiteler bırakılmalı. Ayrıca bu alanların bir kısmı üniversite hastanelerine tahsis edilmeli" dedi. Toker, önerilerinin, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan tarafından değerlendirilebilir bulunduğunu ifade etti.

"ÜNİVERSİTELERE YAPILAN BAĞIŞLAR VERGİDEN DÜŞÜLSÜN"

Toker, ayrıca tüm üniversite rektörlerinin bir federasyon oluşturarak kendi kendilerini denetleyecek bir mekanizma oluşturması yönündeki önerilerini de Özcan'a açtıklarını belirtti. Üniversitelere yapılacak bağışların vergiden düşürülmesi ile ilgili olarak bir önerilerinin de bulunduğunu anlatan Toker, bu tür bir uygulama ile üniversitelere önemli kaynak aktarılabileceğini dile getirdi. Toker, söz konusu önerilerin Özcan tarafından ilgiyle karşılandığını ifade etti. Toker, "YÖK Başkanı Özcan, sürekli olarak buluşmamızı ve fikir alışverişinde bulunmamızı önerdi. Kendisi gerçekten çok cana yakın ve fikirlere açık birisi" şeklinde konuştu.