kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP İstanbul’da "şova" hazırlanıyor

Yeni Haber
Mart 2008'de olağan kurultayını yapmaya hazırlanan CHP'de, il kongrelerine devam ediliyor.

CHP İstanbul İl Başkanlığı da 26 Ocak'ta yapılacak İl Kongresi'ni "şölen" havasında gerçekleştirmek için çalışmalarına hız verdi. İl Başkanı Gürsel Tekin, "Kongrede, parti içi tartışmalar yerine İstanbul'un sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini tartışacağız. Bu kongremiz, CHP'lilerin özlediği bir kongre olacak" diye konuştu.

CHP'de, Mart 2008'de yapılması planlanan 32. Olağan Kurultay sürecine ilişkin çalışmalar sürüyor. Şu ana kadar 808 ilçede kongreleri tamamlayan CHP'de, bir taraftan il kongrelerine de devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta, Kocaeli, Ankara ve Mersin başta olmak üzere 8 ilde de kongreler tamamlanırken, önümüzdeki hafta da 30'un üzerinde il de daha kongrelerin yapılması bekleniyor.

CHP'nin belediye seçimlerine iddialı hazırlandığı İstanbul'da ise İl Kongresi 26 Ocak'ta gerçekleştirilecek. 5 bin kişilik Beşiktaş Akatlar Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan kongre saat 11.00'da başlayacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da kongreye katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEK

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, kongre hazırlıklarına ilişkin ANKA'ya açıklamalarda bulundu. İlçe kongrelerinin tamamının sorunsuz geçtiğini belirten Tekin, il kongresinin de görkemli geçeceğini söyledi.

Kongreye katılımın çok yüksek olmasını hedeflediklerini belirten Tekin, "Bu kongremiz önümüzdeki yerel seçimlere hazırlık kongresi olacak. İç kavgadan arınmış bir bütünlük içinde yapılacak kongremiz. Herkesin özlediği, CHP'lilerin özlediği bir kongre gerçekleştireceğiz. Şölen havasında olacak" dedi.

Tekin, şu ana kadar hiçbir il kongresine katılmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da kongreye davet edeceğini söyledi. Tekin, "Sayın Genel Başkan'ın beni kıracağını düşünmüyorum. Bu kongreye onun mutlaka katılmasını sağlayacağız" dedi.

8 İLDE TAMAMLANDI, SONUÇLARDAN GENEL MERKEZ RAHAT

CHP'de, Ankara, Mersin ve Kocaeli başta olmak üzere şu ana kadar 8 ilde kongreler tamamlandı. Kongrelerde sürpriz ise Kocaeli'de yaşandı. Eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in, il başkanı seçilmesi ilde de hareketlenmeye neden olduğu konuşuluyor. Sirmen'in, yerel seçimlerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için aday gösterilmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılan kongrelerde, Mersin dışında yönetime yakın isimler kongreleri kazandı. Mersin'de ise, "Baykal muhalifleri" olarak bilinen Faruk Mehmet Akar kazandı. CHP'nin tabanın güçlü olduğu illerden olan Mersin'de, muhaliflerin galip gelmesinin yerel yönetim seçimlere nasıl yansıyacağı tartışmaları da şimdiden gündeme geldi. İl kongrelerine, bu hafta sonu, Bitlis, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Batman'la devam edilecek.

(ANKA)