kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Sizi tekme tokat dışarı gönderirler

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Madrid'de "Kürtlere özerk statü" veya "azınlık" verilip verilmeyeceği sorusuna kızan Erdoğan "Kürt kökenli vatandaşlarıma 'Azınlık olur musun' diye sorarsanız sizi tekme tokat dışarı gönderirler..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan: Sizi tekme tokat dışarı gönderirler
Başbakan Tayyip Erdoğan, İspanya'da, "Kürtler özerk bir statüye veya azınlık hukukuna sahip olacak mı?" sorusuna sert tepki gösterdi. Erdoğan, dün Madrid'ten ayrılmadan önce Nueva Economia Forum'un düzenlediği hükümet temsilcileri, siyasetçiler, diplomatlar, akademisyenler, işadamları, basın kuruluşlarının temsilcileriyle öğle yemeğinde buluştu. Erdoğan, konuşması öncesinde özgeçmişi okunurken, "Türkiye'nin Beckenbauer'i" diye anons edildi. Erdoğan'ın değerlendirmeleri şöyle:

TEKME TOKAT ATARLAR: (Kürtler özerk bir statüye veya azınlık hukukuna sahip olacak mı, sorusu üzerine): Benim ülkemde Kürt kökenli vatandaşlarım benden farklı bir statüye sahip değil. Ben Başbakan Tayyip Erdoğan olarak nasıl bir statüye sahipsem, benim Kürt kökenli vatandaşlarım da aynı statüye sahip. Kürt kökenli vatandaşlarıma bu ülkede azınlık olur musunuz, diye sorduğunuz zaman, soruyu soranı tekme tokat dışarı gönderirler. Niçin? Çünkü olanlar asli unsurdur. Azınlık tanımlamasını asla kabul etmezler.

KÜRT HALKIMLA BÜTÜNLEŞ- TİM: O bölgede partimin birinci olması sıradan bir olay değildir. 7'den 70'e Kürt kökenli halkımla bütünleşmişim, kaynaşmışım. Bizde etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yasaktır. Azınlıktı, şuydu buydu gibi oyunların içinde yer almayız. Üniter yapımıza da asla söz söylemeyiz. Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile planlanan toplantıda ne söyleyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Almanya'da masaya yemek olarak ne geleceğini bilemiyoruz. Sarkozy, Merkel ne getirecekler görelim. Beğendiklerimizi seçeceğiz, beğenmediklerimizden yiyecek halimiz yok."

"KÜRDİSTAN'I" ANLAMADI
Erdoğan, tercümanın, "Kürdistan belli bir özerkliğe kavuşacak, özerk bir toplum olacak mı?" diye çevirdiği soruya önce duraklayarak yanıt vermedi. Tercümanın, "Sayın Başbakanım anladınız mı?" diye sorması üzerine, "Anlamadım" dedi. Tercümanın soruyu, "Kürtlere özerklik tanınacak mı?" diye düzeltmesi üzerine, "anladım" diyerek devam etti. Erdoğan yemeğin sonunda salonda bulunanlara İspanyolca, "Gracias" diyerek teşekkür etti.