kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cudi'de teröristler kıskıvrak

Yeni Haber
Güvenlik güçlerince Şırnak'ın Cudi ve Küpeli dağları başta olmak üzere bölge genelinde terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon gerçekleştiriyor...
Diyarbakır Havaalanında hareketlilik bugün de sürdü.


Diyarbakır Askeri Havaalanından dün kalkarak Irak'ın kuzeyindeki
Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen terör örgütü PKK'ya ait hedefleri vuran Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçakları bugün de havalanarak, Irak sınırına yöneldi.

Sabah havalanan savaş uçakları uçuşlarının ardından havaalanına geri döndü.

Güvenlik güçlerince Şırnak'ın Cudi ve Küpeli dağları başta olmak üzere bölge genelinde terör örgütü mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonlar hava destekli olarak devam ediyor.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına devam eden güvenlik güçleri, teröristlere ait 4 adet patlayıcı düzeneği ele geçirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetinde, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde 4 adet patlayıcı madde düzeneği ile muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin Ocak ayında terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlar sonucu, şimdiye kadar 19 terörist sağ, 4 terörist teslim olmak üzere toplam 23 terörist etkisiz hale getirildi.

TUNCELİ'DE OPERASYONLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın Kuzey'inde terör örgütüne karşı başlattığı hava harekatının yanı sıra Tunceli'de de operasyonlarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Tunceli'nin Hozat ilçesi mevkinde dün başlatılan hava ve kara harekatının devam ediyor. Havaların soğuması ile birlikte dağların altında saklanan teröristlere karşı Malatya'dan gelen kobra helikopterlerin hava desteği ile operasyonun bugün de devam edeceği belirtildi.

Hozat mevkinde teröristlerin 3- 4 grup halinde farklı mevkilerde saklandıkları bildirildi. Kobra destekli hava harekatı sonrası komandoların, karadan harekete geçerek operasyonu sürdürdükleri kaydedildi. Bu operasyonlar kapsamında teröristlerin de kendi aralarında telsiz ile haberleşmelerini kestikleri belirtildi.

AJANSLAR