kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Yazıcı: Türban anayasa çalışması içerisinde

Yeni Haber
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, türbanın serbest kalması yönünde hükümetin spesifik bir çalışması olmadığını belirterek, Anayasa ile ilgili bu konuda bir çalışma olduğunu, bu çalışmanın da yakında kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İspanya gezisinde, "türban" konusu ile ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösteren muhalefet partilerine de, "Proje üretemiyorlar. Ortaya bir konu çıkınca da saldırıyorlar" yanıtını verdi.

Devlet Bakanı Yazıcı, Hükümet adına, "Vakıflar Yasa Tasarısı" görüşmelerine katılmak üzere geldiği TBMM Adalet Komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin "türban" konusundaki sorularını yanıtladı.

Türbanın serbest kalması yönünde hükümetin spesifik bir çalışması olmadığını belirten Yazıcı, Anayasa ile ilgili bir çalışma olduğunu bu çalışmanın da yakında kamuoyuna açıklanacağını bildirdi. Toplumun değişik kesimleri, sivil toplum örgütleri, meslek grupları taslağı tartıştıktan sonra tasarı ya da teklife dönüşeceğini belirten Yazıcı, "Hükümetin türban konusunda kafasında spesifik düşünce var demem sözkonusu değil. Ama, biz biliyorsunuz başından beri yoksullukla yasak ve yasaklarla mücadele edeceğimizi söyledik. Ve tabii yolsuzlukla" dedi.

KİMSE TEMEL HAKKINDAN MAHRUM BIRAKILMASIN-

"Türban konusunun, anayasayla mı ya da ayrı bir düzenleme şeklinde mi gelecek?" sorusuna Yazıcı, "Bu konuda netleşmiş bir durum henüz yok. Ama, bu ülkede yasaklar olmasın. Kavga etmeden herkes özgürce davransın istiyoruz. Eğitim gibi temel bir haktan kimse mahrum olmasın istiyoruz. Eğitim temel haktır" diye yanıtladı.

Yazıcı, bir soru üzerine de, anayasa taslağının kamuoyuna ne zaman açıklanacağı konusunun Başbakan Erdoğan'ın programı içerisinde olduğunu söyledi.

MUHALEFET PROJE ÜRETEMİYOR, SENDELENİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türban siyasi simge de olsa yasaklanmamalı" şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren muhalefet parti temsilcilerinin eleştirilerine ise Yazıcı, şu karşılığı verdi:

"Bu tepkileri doğal kayrılamıyorum. Bana göre Türkiye'nin en büyük sorunu muhalefetin muhalefet partilerinin proje üretememeleridir. Hiçbir proje üretemiyorlar. Ortaya bir konu konulunca da sendeleniyorlar. Saldırıyorlar, itinip kalkıyorlar. Katkı vermiyorlar. Kavgacı bir yaklaşım sergiliyorlar. Proje üretsinler onu tartışalım. Doğru mu değil mi? Bunun üzerinde tartışılmalı. Türban yasağı Türkiye'nin bir sorunudur."
Adalet Komisyonu, 22. Dönem 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Meclis'e iade edilen, "Vakıflar Yasası" görüşmelerine başladı.

(ANKA)