kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrenciye fişleme

NERGİS DEMİRKAYA ANKARA
İçel Yahya Günsur Anadolu Bilgisayar Lisesi'nde yönetim öğretmenlerden "terör eylemlerine sıcak bakabilecek öğrenci" listesi istedi. "Böyle öğrenci yok" diyen öğretmenler liste yapmadı..
Diyarbakır'da lise öğrencilerinin 'teröre karşı bilinçlendirilmeleri' için yapılan ankette, "Evinizde terör propagandası yapılıyor mu?" sorusunun yöneltilmesi tartışılırken Mersin'de başka bir skandal ortaya çıktı. İçel Yahya Günsur Anadolu Bilgisayar Lisesi öğretmenlerinden 'terör eylemlerine sıcak bakabilecek veya bu olaylara karışması muhtemel öğrenci' listesi yapılması istendi. Skandal olay, İçel Yahya Günsur Anadolu Bilgisayar Lisesi Müdürü Sinan Akın'ın Öğretmenler Kurulu toplantı çağrısıyla ortaya çıktı. Müdür Akın, 29 Aralık 2007'de yapılacak toplantı için kaleme aldığı yazıda, "Öğrencinin yaşadığı sosyal çevre ve aile yapısı dikkate alınarak terör eylemlerine sıcak bakabilecek veya bu olaylara karışması muhtemel öğrencilerin" ayrıntılı bir rapor ile liste getirilmesini istedi. 8 ayrı başlığın bulunduğu yazıda, öğretmenlerden problemini okula olumsuz yansıtan, ders çalışmayan vb. öğrencilerin de listesi istendi.

'EĞİTİMLE İLGİSİ OLAMAZ'
Öğretmenler ise "Okulumuzda söylediğiniz gibi bir kişi yok" diyerek istenen listeyi boş verdi. Ancak okul yetkilileri talep edilen listeyle bu durumda olan çocuklara yardımcı olunacağını savundular. Mersin Eğitim Sen Şube Başkanı Ünsal Yıldız, öğrencilerin fişlenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Yıldız, "Bunun eğitimle alakası olamaz. Bunun bir sonraki adımı bütün öğrencileri tasnif edip sınıflandırmak olur" dedi. Diyarbakır'da liseli öğrencilere uygulanan ve ailelerini ihbar etmesi istenen ankete ise Milli Eğitim Bakanlığı sahip çıkmadı. Uyuşturucu, şiddetle mücadele gibi konuların bile polis eliyle yapılmasının çok olumlu sonuç getirmediğine dikkat çeken Bakanlık yetkilileri, Diyarbakır'daki uygulamanın Valilik onayıyla yapılmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer de polisin böyle bir çalışma yapmaya hakkı olmadığını söyledi.