kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Medeniyetler İttifakı yerine Medeniyetler Çatışması"

Yeni Haber
Madrid'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumaları ile İspanyol polisleri arasındaki kapışma, İspanyol basınına da yansıdı.

"Medeniyetler İttifakı" girişimine karşı olan İspanyol muhafazakar ABC gazetesi "Medeniyetler İttifakı yerine Medeniyetler Çatışması" ifadesini kullandı.

İspanyol sosyalist hükümetinin girişimi ile düzenlenen "Medeniyetler İttifakı Forumu"na ağır eleştiriler yönelten muhafazakar ABC gazetesi, Erdoğan'ın korumalarının forumun yapıldığı Belediye Kongre Merkezi'ne girmek istemeleri üzerine yaşanan olay için şunları yazdı:

"Samuel Huntington'a ("Medeniyetler Çatışması" yazarı) hak vermek ister gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik görevlileri, Forum'un yapıldığı yeri koruyan İspanyol polislerine hücum etti. Medeniyetler İttifakı yerine medeniyetler çatışması."

Olayın, Erdoğan'ın protokol kapısından merkeze girdiği sırada meydana geldiğini kaydeden gazete, oysa söz konusu kapıdan sadece Erdoğan'ın güvenlik şefi ve sınırlı sayıda yardımcılarının girmelerinin öngörüldüğünü, heyetin geri kalanların ise, delegasyonların giriş yaptığı yerden giriş yapmaları gerektiğini kaydetti.

Gazete "Erdoğan'ın korumalarının onunla birlikte girmek istemeleri üzerine İspanyol polisleri engel olmak zorunda kaldılar, bunun sonucunda itişmeler ve bir gerilim anı yaşandı" diye yazdı.

(ANKA)