kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zübeyde Hanım ölümünün 85. yılında Kosova'da anıldı

Yeni Haber
Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım, Kosova'da düzenlenen törenle anıldı.

Aynı adı taşıyan Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği tarafından ölümünün 85. yılında anılan Zübeyde Hanımı Anma Töreni'ne çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde bir konuşma yapan Zübeyde Hanım Kosova Türk Kadınları Derneği Genel Başkanı Birsen Gota, Zübeyde Hanımın ismini yaşatmak ve onun yetiştirdiği büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin ismini Balkanlarda da olsa yaşatmanın kendilerine gurur verdiğini söyledi. Gota, "Dünya çapında büyük lider olarak tanınan Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına kazandırdığı haklar üzerinde yapılacak her incelemenin bugünkü demokratik hayatımızda lüzumlu olduğuna inanmış bulunuyoruz. Türk kadının toplum ve kültür hayatındaki bugünkü seçkin yerini büyük Atatürk'e borçluyuz" dedi.

Gota'nın konuşmasının ardından Gülay Krasniç, Zübeyde Hanım'ın biyografisi okudu. Ardından Zübeyde Hanım şarkısı Reşit İsmet tarafından seslendirildi. Sırasıyla Yunus Şimşek Atatürk'ün Yemini ve Ata Çocukları'nın resitali sunuldu. Tören sonunda davetlilere kokteyl verildi.

CİHAN