kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Eski araçlar trafikten çekiliyor

Yeni Haber
Ulaştırma Bakanlığı, model yılları 1958 ile 1972 arasında değişen yaklaşık 59 bin 442 kamyon, otobüs, tanker ve çekiciyi bugünden itibaren trafikten çekmeye başlıyor.

Bu uygulama ile karayolunda güvenliği sağlamayı amaçlayan Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, araç başına bin YTL ile 10 bin YTL arasında ödeme yapacak.

Taşımacılığın yüzde 98'inin yapıldığı karayolunda güvenliği sağlamak ve çevreyi korumak amacıyla söz konusu araçlar trafikten çekilecek. Bugünden itibaren başlayacak çalışma Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü ile Makine Kimya Endüstrisi tarafından yürütülecek. Toplanacak araçlar MKEK Hurda İşletmesi Müdürlüğüne Bağlı, Kırıkkale Hurda Müdürlüğü, İzmir-Aliağa Hurda Müdürlüğü ve Kocaeli-Seymen Hurda Müdürlükleri tarafından hurdaya dönüştürülecek.

25-50 yaş arasındaki 59 bin 442 araca ağırlıklarına bağlı olarak bin 650 ile 7 bin 500 YTL arasında ödeme yapılacak. Trafikten çekilecek taşıtlara ödenecek tutarın belirlenmesinde 9 Kasım 2007 itibariyle Karayolu taşıma Yönetmeliği kapsamında verilmiş yetki belgesine sahip taşıtlar için bin 500 YTL ile taşıt ağırlığının yüzde 60'ının toplamı esas alınacak. Diğer taşıtlara ise taşıt ağırlığının yüzde 60 ile 750'nin toplamı kadar ödeme yapılacak.

ANKA