kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baba Erdinç Ceyhan, "Bakacak gücüm yok" demişti.

Daha doğmadan ev sahibi olacak

Pervin METİN -Erhan DOĞAN- Recai KÖMÜR-Serdar CANI
Ölen annenin karnında yaşatılan 6 aylık bebek için Bakan Çubukçu "Destek", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş "Ev" sözü verdi..
İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, menenjit nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki Yıldız Alçı'nın karnında yaşatılan 6 aylık bebeğe devlet kol kanat gerdi. İki kızı bulunan baba Erdinç Ceyhan'ın "Bakacak gücüm yok" diyerek, doğmasını istemediği bebek için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ev sözü verirken Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Devlet bir şekilde o çocuğa sahip çıkar" diyerek aileye ayni ve nakdi yardım yapılacağını söyledi.

BEBEK VE ANNESİ BİZE EMANET
Bebekle ilgili dün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Yanardağ, Sadi Sun Yoğun Bakım Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Yalım Dikmen ve Kadın Doğum Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altay Gezer bir basın toplantısı yaptılar. "Kanunlar ve etik anlayışımız bebeğin yaşatılmasını öngörüyor" diyen Dekan Prof. Dr. Yanardağ, "Babanın bebeği isteyip istememesiyle ilgili açıklaması, fişin çekilmesi talebi yasal değil. Bebek ve annesi bize emanet, devletin, yasaların güvencesi altındadır" dedi.

3 HAFTA SONRA DOĞARSA YAŞAR
Bebeğin sağlık durumunun şimdilik iyi, ancak her an ölüm tehlikesi olduğunu belirten Yanardağ, şu bilgileri verdi: "Bebeğin kilosu şu an 870 gram oldu. Suyunda bir azalma var ama acil müdahaleye gerek yok." Prof. Dr. Yalım Dikmen ise, cinsiyeti açıklanmayan bebeğin anne karnında 3 haftayı tamamlayabilirse yüzde 90 yaşayacağını vurguladı. Dikmen, "Doğar ve yaşarsa Türkiye'de ilk, dünyada 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçecek" dedi.