kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aşırı soğuklar su sayaçlarını etkiliyor

Yeni Haber
Başkent'te yaşanan aşırı soğuklar su sayaçlarını etkiliyor. ASKİ yetkilileri, aşırı soğuklar nedeniyle son bir hafta içinde kendilerine 2 bin 500'ün üzerinde su arıza ihbarı geldiğini, sayının artarak devam ettiğini belirttiler.

Vatandaşları, su sayaçlarını ve su abone hatlarını korumaya almaları konusunda uyaran yetkililer, yaşanan soğukların su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini kaydettiler.

Kış'ın kendini gösterdiği ve aşırı soğukların yaşandığı Başkent'te normal zamanlarda haftalık periyotlarda bin ile bin 300 arasında su arıza ihbarı aldıklarını, ancak bu rakamın son bir hafta içerisinde 2 bin 500'ün üzerinde artarak devam ettiğini kaydeden yetkiler, "Vatandaşlarımızın soğuk gün ve gecelerde mağdur olmamaları için su sayaçlarını ve su abone hatlarını korumaya almaları, meydana gelen her türlü arızlarını ALO ASKİ (185) hattına bildirmeleri hususunda uyarıda bulunmak istiyoruz" uyarısında bulundu.

Su sayaçlarının korunmasına yönelik olarak da önerilerde bulunan yetkililer, su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesi gerektiğini kaydederek, şunları söylediler: "Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir."

"ATEŞ VE SICAK SU İLE MÜDAHALE ETMEYİN"

Donan sayaçlara ateş veya sıcak su ile müdahale edilmemesi gerektiğini belirten yetkililer, bu durumda sayaçların bir daha kullanılamaz hale geldiğine dikkat çektiler.

Yetkililer, abonelerden, sayacın donması veya patlaması sonucu sayaçtan su akması durumunda derhal vananın kapatılarak, ALO ASKİ (185) veya ASKİ Genel Müdürlüğü'nün 306 74 11- 306 74 14 ve 306 74 12 numaralı telefonlarına başvurmalarını istediler. Yetkililer, abonelerin ASKİ'ye başvurmaları halinde sorunlarının kısa sürede çözümleneceğini kaydettiler.

(CHA)