kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sağır ve dilsiz Enver Bülbül, ilk işinde tavşanları en iyi kırkan kişi olarak gösteriliyor Epilepsi hastası Barbaros Yükselen, pahalı ilaçlarına sigortayla ücretsiz kavuşmaktan mutlu

İlk açıldığı hafta engellilerin tümü stresten hastalandı

ŞAH TANYERİ
BİZİMKÖY Projesi'nin Genel Müdürü Adem Bağdatlı, projenin başarılı olduğunu, bütün çalışanların işi sahiplendiğini söyledi. İlk başta tabii ki zorluklar yaşanmış. İlk hafta hemen hemen tümü hastalanmış. Bağdatlı şöyle anlatıyor: "Engellilerin yüzde 90'ının ilk işi. Hastalıkların ortaya çıkması psikolojilerine bağlı. İlk başta hergün 8-10'u hastalanıyordu. Ama zamanla özgüvenleri geldi, artık hastalanan yok. Ailesine götürüp gösteriyor, ben diktim diye, kimse inanmıyor. İşe alınırken mülakata anne- babalarıyla gelenler vardı. Bir hafta eğitim için İstanbul'a gönderdim. Büyük bölümü İstanbul'u görmemişti. Bu seyahatin çok yararı oldu. Anne baba sözünden çıkmayan insanlara güven geldi.

140 KM YOL YAPAN VAR
Aileleri de çok mutlu. Ailelerine ekonomik destek oluyorlar. Elektrik, su parasını ödüyorlar. Çok dar gelirli oldukları için 100-200 lira bile büyük destek. 3 servimiz var. 70 kilometre mesafedeki Karamürsel çıkışından aldığımız işçilerimiz var. Günde 140 kilometre yol yapıyorlar, şikayet etmiyorlar.