kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rahmi Koç

'Her an istikamet değiştirecek gibi hazırlıklı olmamız lazım'

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, "Zor bir yılı geride bıraktık. 2008'de, yurtiçindeki ve dışındaki dengeleri çok dikkatli izleyerek ve her an istikamet değiştirecek şekilde hazırlıklı olmamız lazım" dedi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Şeref Başkanı ve Arçelik Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, "2008 senesinde, politik ve ekonomik dengeleri çok dikkatli ve gelişmeleri yakından takip ederek, her an istikamet değiştirecek şekilde hazırlıklı ve tedbirli olmamız lazım'' dedi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan şirket arazisinde faaliyete geçen Arçelik Çamaşır Kurutma Makinesi İşletmesinin açılışında konuşan Rahmi Koç, 2007 yılının ekonomik ve siyasi açıdan zorlu bir yıl olduğunu belirterek, "Ne var ki istikrarın sürdürülmesi, ekonomik disiplinin tavizsiz uygulanması bu zorlukları asgariye indirmiştir" dedi ve "Dünya ile gitgide entegre olmamız, yalnız iç sorunların değil, dış zorlukların da hesaba katılarak gerekli tedbirlerin zamanında alınması kaçınılmazdır" uyarısında bulundu.

HÜKÜMETİN GÜNDEMİ
Hükümetin önünde ele alınması gereken pek çok konu olduğuna dikkat çeken Rahmi Koç, bu sorunları petrol fiyatlarının 100 doları geçmesi, ABD'deki tutsat krizi nedeniyle ABD ekonomisinin yavaşlaması, Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler, Güney Doğu Asya ülkelerinin rekabeti, Türkiye'nin enerji ithal ettiği ülkelerle olan siyasi dengeleri, yabancı sermayeyi çekmek, sıfırdan fabrikalar kurmak, ihracattaki katma değeri arttırmak, vergiyi tabana yaymak, Avrupa topluluğu ile ilişkileri sürdürmek olarak sıraladı. Koç, "Gayretimiz istikrarın devamı, elde ettiğimiz büyümenin sürdürülmesi ve Türkiye'yi dünya liginde bulunduğundan birkaç kademe daha ileri götürmektir" diye konuştu.

Üretim hedefi 800 bin adet
Yatırım 26 milyon Euro
Ciroya katkı 120 milyon Euro
Üretim 400 bin adet
Üretim hedefi 800 bin adet
Toplam alan 75 bin metrekare
Kapalı alan 25 bin metrekare