kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yakında kendi kıyafet markamı yaratacağım

ESİN ÖVET - MAGAZİN
Çalışkanlığıyla ünlü manken Tülin Şahin, kendi kıyafet markasını yaratmaya hazırlanıyor. "Elbise yaratmak benim için çocuk oyuncağı" diyen Şahin ekliyor: Kader! Moda dünyasının mutfağında değil, restoran bölümündeyim..
* Çok çalışkan bir manken olduğunuzu cümle alem biliyor, son olarak da tasarım işine el attınız...
Evet, Muscade çorapları ile çok güzel ve başarılı bir çekim yaptık. Muscade çoraplarının çekiminin konsepti ve stil danışmanlığını ben yaptım. İki çorabı ben tasarladım. Biri gül desenli, diğeri dantelli. İkisi de çok beğenildi kadınlar tarafından. Yurtdışında moda üzerine okuduğum için bir şeyler tasarlamak hiç zor gelmiyor. Hemen her şeyi tasarlayabilirim. Mutfak ürünlerinden arabaya, kozmetik ürününden çocuk kıyafetlerine kadar. Tabii elbise tasarlamaktan hiç bahsetmiyorum bile, o tam çocuk oyuncağı benim için. Çorap üretimi çok zor bir şey, hiç birimiz o kadar zor olduğunu düşünemeyiz. Muscade çoraplarının fabrikasına gittim ve üretimi gördüm, inanılmaz makineler var, çok zor bir üretim. Bu yüzden çorap deyip geçmemek lazım.

* Çekim yaptığınız ürününün stil danışmanlığını da yapıyorsunuz ya niye her şeyi yapmak istiyorsunuz?
Tabii ki her şeyi ben yapmak istiyorum diye bir şey yok. Ama firmalar moda üzerine okuduğumu, dergilere moda editörlüğü yaptığımı ve yaptıklarımı da beğendikleri için benden bunu istiyorlar. Her manken bunu yapmak zorunda değil. Tabii ki başka stil danışmanlarının olduğu işlerde de çalışıyorum, çok iyi danışmanlar var. Hem modelliğini hem danışmanlığını yaptığım işler doğal olarak basına yansıyor.

* Diğer mankenlerle aranızdaki farklar olduğunu düşünür müsünüz?
Çok fark olduğunu düşünmüyorum. Çok başarılı top modellerimiz var. Ama ben başarılarımı fiziğime değil; çalışkanlığıma, disiplinime ve profesyonelliğime borçluyum.

YARATMAYI SEVİYORUM
* Giydiğiniz elbiseleri, hatta ayakkabılarınızı bile siz tasarlıyorsunuz değil mi?
Evet, çok seviyorum bir şeyler yaratıp üretmeyi. Dediğim gibi moda üzerine okudum. 9 yaşından itibaren en büyük hayalim tasarımcı olmaktı. Ama kader moda dünyasının mutfağında değil restoran bölümünde olmamı istedi. Davetlerde çok kez kendi tasarladığım elbise ve ayakkabılarımı giydim. Zaten çok yakında kendi kıyafet markamı yaratmayı düşünüyorum. Web siteme genç kızlar ve çocuklardan çok teklif geliyor çünkü.
Haberin fotoğrafları