kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ocak 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu dersler iç yolculuğuma yardımcı olacak mı bakalım...

* Elif Hanım siz dernekteki dersleri kaçırmıyormuşsunuz. Her derse katılabiliyor musunuz?
E.D.:
Derneğin yönetimiyle ilgili işlerden fırsat buldukça Bülent Somay'ın psikanaliz ve edebiyat dersleri ile İskender Savaşır'ın felsefe ve sanat tarihi derslerine katılmaya çalışıyorum.

* Aralık Derneği kurulalı yaklaşık dört yıl oluyor ve siz her yıl mutlaka derslere katılıyorsunuz. Neredeyse bir üniversiteden mezun olacak kadar ders aldınız herhalde...
E.D.:
Ben Aralık'tan önce de zaten bu tip derslere ve eğitim programlarına katılıyordum, iyi bir öğrenciyim yani. Beyoğlu'nda Karşı Sanat'ta felsefe ve psikanaliz derslerine iki sene boyunca devam ettim. Bir sene Yavuz Erten'in psikanaliz derslerini takip ettim. Emre Konuk-Murat Batur gibi isimlerin psikolojik eğitim programları verdiği yerlere gittim. İki yıl da, Amerika'da New Port Üniversitesi'nde davranış bilimleri derslerine katıldım.

AMACIM BİLGİLENMEK
* O zaman Aralık Derneği biraz da sizin derslere olan merakınızdan doğdu demek, yanlış olmaz sanırım...
E.D.:
Derneğin ilk kuruluş amacı sosyal sorumluluk projelerini geliştirmekten önce eğitim programları geliştirmekti. Şirin de, ben de bu konulara meraklıydık yani.

* Tasavvuf derslerine katılmaktaki amaçlarınızdan biri de kendinizi keşfetmek istemeniz mi?
E.D.:
Tabii hem bilgilenmek, hem de doğrularımı tasavvufun içinde nasıl konumlandırabileceğimi öğrenmek isterim. Kendi iç yolculuğuma da, bir şekilde yardımcı olup olmayacağını da merak ediyorum doğrusu.