kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hangi ülkelerin sınır duvarı projesi var?

İLİŞKİLİ HABERLER
Hangi ülkelerin sınır duvarı projesi var?
İsrail-Filistin: ÜÇ etaptan oluşan ve tamamı 700 km. olan duvarın 110 km.'lik kısmı 2003 yılı temmuz ayında tamamlandı. Duvarın kilometre başına yaklaşık maliyeti 1.6 milyar dolar. 8 metre yüksekliğindeki duvar boyunca her 200 kilometrede bir gözlem kulesi bulunuyor. Kimi bölgeler ayak izlerinin takip edilebilmesi amacıyla kumlarla kaplı.

Amerika-Meksika: ABD, Meksika sınırında yasadışı göçü engelleyebilmek için 2006 yılında ülke ile arasına bir duvar örülmesini bir yasayla karara bağladı. Duvarın hayata geçirilmesi için 1 milyar 200 milyon dolarlık ödenek sağlandı. 3 bin 141 kilometre uzunluğundaki sınırın bin 100 kilometrelik bölümüne duvar çekilmesi öngörülüyor.

Suudi Arabistan-Irak: SUUDİ Arabistan, Suudi militanların Irak'a, Iraklı militanların da kendi topraklarına geçişini engellemek için duvar inşa edeceğini geçen yıl açıkladı. Yaklaşık 900 km. uzunluğunda olacak duvar 5 milyar dolara mal olacak. 14 şirket tarafından inşa edilecek duvarda 225 radar merkezi, 400 ofis ve 20 bin kişilik askeri üs yer alıyor.