kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Albümümü babaanneler üzerinde test ettim

Deniz AYYILDIZ/GÜNAYDIN
Kendi adını taşıyan üçüncü albümünü geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkaran rock'çı Öztürk: Albümdeki şarkıları babaannelere dinlettim, çok sevdiler ..
Türk rock müziğin sevilen isimlerinden Öztürk İlmaz, 'Öztürk' adlı üçüncü albümüyle yeniden hayranlarının karşısında... Öztürk tümü kendisine ait olan şarkılarına çok güveniyor ve 'Bu albümle kendimi buldum' diyor. Tarkan'ın sevgilisi Bilge Öztürk'ün danışmanlığını yaptığı sanatçı, albümünü ilk önce babaannesi üzerinde test etmiş... Öztürk bu albümü, 1997'deki ilk albümden bu yana hayal ettiğini söylüyor. Zaten bu albümün hazırlıklarına da o günlerde başlamış. Başarılı şarkıcı, albüme kendi ismini vermesinin nedenini ise şöyle anlatıyor: "Bu albümü ilk albüm gibi düşünmek istedim. O yüzden de 'Öztürk' koydum adını. Her şey istediğim gibi oldu, çok içime sindi. Başka isim düşünmedim bile..."

ALBÜMDE HER TÜR VAR
İlk iki albümünde istediği başarıyı yakalayamayan Öztürk nedenini ise şöyle açıklıyor: "O albümlerde mutfağın tamamı bana ait değildi. İlk albümde çok gençtim, çok bilinçli değildim. Ama yeteneğim, sesim ve şansımla bir fırsat buldum... Bir de o albümdeki şarkılar kendi bestelerim olmadığı için çok özümseyememiştim açıkçası..." Genç şarkıcı geçen sürede, hep üretmeye, şarkı yapmaya çalıştığını söylüyor. İkinci albümünden sonra sadece müzik yapmaya devam ettiğini anlatan Öztürk, bu sürede uzun süre barlarda çalıştığını belirtiyor. Öztürk müziğini Türkçe rock olarak tanımlıyor. Albümdeki şarkıların, uzun süreçte bestelendiği için, birbirine benzemediğini söylüyor ve ekliyor: "Albüm daha çok yeni olduğu için fazla dallandırıp budaklandırarak anlatmak istemiyorum." Öztürk, albümünü herkesin dinlemesini istiyor. Hatta 60 yaş grubunun da albümden keyif alacağını iddia ediyor. "Niye keyif almasınlar ki? Babaannem dinliyor mesela albümümü ve çok sevdi" diyen Öztürk, "Torunu yapıyor diye olmasın sakın?" diye sorunca da kahkahalarla "Yok, başkasının babaannesinde de denedim" yanıtını veriyor.
Haberin fotoğrafları