kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Davetin güzel olması bol mum, az ışıktan geçer!

Bettina Hakko ve Candan Kramer, B&C Atelier D'Ambiance adlı şirketleriyle, düğünleri ve davetleri unutulmaz ve sıra dışı kılıyor. Bu ikilinin özelliği; ellerinin değdiği her şeyi güzelleştirmeleri.....
* Sizi, diğerlerinden ayıran şey ne, mükemmeliyetçilik mi?
Candan Kramer:
Maalesef biz de mükemmel değiliz. Bizi diğerlerinden ayıran bir şey varsa eğer, fazla detaycıyız, bence başarıyı o noktada yakalıyoruz. Zaten müşterilerle birebir çalışıyoruz. Sonuçta yapılan davette onların da tarzı ortaya çıkmalı.
Bettina Hakko: Bir de detaylarda kaybolmuyoruz. Büyük resmi görüyoruz. Ve bir şeyi nasıl 180 derece değiştirebiliriz diye düşünüyoruz.

DÜĞÜNLER DAHA ZOR
* Küçük organizasyonlar daha zevkli sanırım...
C.K.:
Düğün organize etmek, davet organize etmekten çok daha zor. Düğünde; çok kalabalık, farklı beğenileri olan bir grupla karşı karşıyasınız. Davette bir kişiyle çalışıyorsunuz. Onun zevki ve sizin zevkiniz... Düğünler çok daha zor ve onların en önemli günleri, öyle bir mesuliyet de var üstünüzde...
B.H.: İşin içine düğünlerdeki gibi 500-600 kişi girdiğinde, ancak belli bir servis verebilirsiniz, belli bir atmosfer yaratabilirsiniz. Ama 40-50 kişilik bir davette çok fazla şey yapılabilir.

* Bir davet organize ederken hangi noktadan yola çıkıyorsunuz?
B.H.:
Gördüğümüz filmlerden, yaptığımız bir seyahatten... Modada rugan varsa mesela, biz de masa örtülerini rugan yapıyoruz.
C.K.: Mesela şu sıralar lounge modası çıktı. Herkes lounge tarzı davet veya düğün yapıyor. Aslında dünyada, Türkiye'deki gibi, yaratıcı organizasyon yaratma çabası yok. Biz bu konuda, yurtdışına kıyasla şanssız bir konumdayız. Yani, Türkiye'de daha yaratıcı olmak gerekiyor... B.H.: Bir de çok belli bir zümreye hitap ediyorsunuz. Aynı insanlar hep aynı davetlere gidiyorlar... Onun için şaşkınlık yaratmamız lazım.

* Güzel bir davet vermenin sırrı nedir?
B.H.:
Yemeğin titizliği, bol mum ve güzel bir müzik yeterli.
C.K.: Kolalı örtü! Eğer örtü varsa, kesinlikle kolalı olmalı. Işık çok önemli. Minimum ışık ve bol bol mum olmalı.
B.H.: İnsanları karıştırmak çok önemli. Davetlere hep aynı insanlar gidiyor. Türkiye'de insanlar gruplaşmayı da seviyor, erkekler ve kadınlar hemen ayrılıveriyor. Ben, iyi bir ev sahibinin de verdiği davette eğlenmesinin o partinin güzel geçmesi için çok önemli olduğuna inanıyorum.
C.K.: Özellikle, düğünlerde hep bunu söyleriz; gelin ve damadın tutumu nasıl olursa o düğün öyle geçer. Onlar eğleniyorlarsa, herkes eğlenir. Herkese yansır. Aynı şey ev sahibi için de geçerli. (Harper's Bazaar dergisi)
Haberin fotoğrafları