kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Aşk dedikodusu çıkmazsa şaşarız

BAŞAK ÇOKAN / MAGAZİN
Asena ve şarkıcı Burçin Birben, bir sahne şovuyla seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şovda Asena hem dans edecek hem şarkı söyleyecek. İkili projelerini ilk kez GÜNAYDIN'a anlattı..
* Yeni sahne projeniz çok farklı olacak galiba?
Asena:
İnsanlar aynı şeylerden bıkmıştı. Burçin ile bir gece oturup farklı ne yapabileceğimizi düşündük. Ben güzel dans ediyorum. Burçin de çok güzel şarkı söylüyor. Bu artılarımızı birleştirmek istedik. Zaten hiçbir şey yapmadan para kazanıp, sanatçı diye geçinen insanlar beni çok rahatsız ediyor.
Burçin Birben: Asena'nın çok güzel bir ses tınısı var. İngilizce şarkı söyleyebiliyor. Bizim projemiz için çok önemli bir avantaj. İçinde komedinin, arabeskin, dansın, samimiyetin ve sıcaklığın olduğu bir proje... Bir yıldır hazırlanıyoruz.

KALİTEYİ YAKALADI
* Bu şov için ne tür çalışmalar yaptınız?
Asena:
Yurtdışında yaşadığım için yabancı şarkılara yatkınım. Türk müziğine dönmek beni biraz zorladı. Yabancı şarkılardaki performansımı Türkçe şarkılarda da yakalamaya çalışıyorum.
B.B.: Asena beklenenin üstünde bir performans sergiliyor. Onun, dans sanatını müzikaliteye aktardığında aynı kaliteyi yakalayacağını biliyordum. Sözlerini benim yazdığım yeni şarkılarımız da var. Onlara çalıştık.

* Nerede program yapacaksınız?
Asena:
Her yerde sahne alabiliriz. Benim starlık anlayışım çok farklı. Madonna benim için stardır. Bu insanlar dünyada konserler verirken biz gece kulübünde sahne alıyoruz. Bu starlık değil!
B.B.: Star denilen kişi insanlara örnek olmalı. Neyi vermesi gerektiğini, bir hareketinin nelere mal olabileceğini bilmeli. Sanat eğer ayaklar altındaysa o ülkede star yoktur. Albümlerde satışlar bu kadar azken, her gün bir mekan kapanıyorken 'ben starım' demek çok komik... Özel hayatlarıyla kötü bir duruş sergileyen, şahsiyetini veya cinsiyetini değiştiren, karakterini satan insanlardan sanatçı olmaz!

GAYRETİNE SAYGILIYIM
* Projeye hazırlanırken nerelerde zorlandınız?
Asena:
Benim için sanat müziği çok önemli. Herkes kendi tarzıyla şarkı söyler. Ancak alıştığımız formattan başka bir şekilde söylemek istemiyorum, kimse endişelenmesin. Benim Madonna olmak gibi bir iddiam yok, insanların kulağını rahatsız etmeden bir şarkı seslendirmek bana yeter.
B.B.: Asena'nın müzikal kariyeri yeni başladığı için bütün oklar üzerine çevrilecek. Bir insanın yapmaya çalıştığı işe saygı duymak, bu nedenle eleştirmeden önce incelemek gerekiyor. Ben Asena'nın gayretine saygı duyuyorum.

* Sahne kıyafetlerinizi her zamanki gibi kendiniz mi tasarladınız?
Asena:
Evet, kendi kostümümün dışında Burçin'in kıyafetlerini de ben tasarladım. Türkiye'ye sahne kostümü olarak adımı yazdırdım. Çok şık kıyafetlerle sahneye çıktığım için, birlikte sahne aldığım solistleri kızdırmışlığım bile oldu.

* Bu arada, aranızda aşk dedikoduları da çıkabilir...
Asena:
Çıkmazsa şaşırırız!