kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evlilik programı Arapları kızdırdı

Lübnan TV'sindeki Türk patentli 'Gelinim Olur musun?' programında Müslüman gencin Hıristiyan kıza evlilik teklifi tepki çekti..
Ekranlarda bir dönem tartışma yaratan "Gelinim Olur Musun'' adlı Türk patentli yarışma programı, formatını satın alan Lübnan televizyonunda Arap dünyasının ilgi odağı oldu. "The Perfect Bride-Mükemmel Gelin'' adı altında Lübnan LBC televizyonundaki programa Lübnan, Kuveyt, Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan'dan yarışmacılar katıldı. Programda yarışmacılar arasındaki kavgalar az olsa da yarışma yayınlandığı ülkelerdeki izleyiciler arasında tartışmalara yol açtı. Yarışmada Müslüman genç Bassel ile Hıristiyan gelin adayı Patrisya'nın aşkı konuşuldu. Bu gençlerin aşkıyla ilgili internet sitesinde forumlar açılırken, forumlara özellikle Suudi Arabistan, Suriye ve Kuveyt'teki izleyicilerden sert yorumlar geldi.

IRAKLI ANNE ELEŞTİRİLDİ
Bir Müslüman ile bir Hıristiyan'ın evlenemeyeceğini savunan sayısız mesaj iletildi. Iraklı gencin annesi de yarışma boyunca dikkati üzerinde topladı. Sürekli tartışma çıkaran Iraklı kayınvalide ile oğlu finale kalsa da birinci olamadı.