kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İngiliz itfaiyeciden Can'a Noel hediyesi

Perihan KORKMAZ LONDRA
İlik için sıra bekleyen lösemi hastası Umut Can'a kemik iliğini bağışlayan Phil Towns: Verebileceğim en iyi Noel hediyesiydi..
İngiltere'nin Durham bölgesinde yaşayan 47 yaşındaki 3 çocuk babası Phil Towns adlı itfaiyeci, İngiliz Ulusal Kan Bankası aracılığıyla Türkiye'de lösemi hastası Umut Can Bulak'a (16) iliğini bağışlayarak yeniden hayat verecek. Bundan kısa bir süre önce, Türkiye'deki bir kemik iliği hastası için en uygun iliğin kendisinde olduğunu öğrenen Phil Towns hislerini, "Verebileceğim en iyi Noel hediyesiydi" şeklinde dile getirdi.

'ACIM VAR AMA DEĞER'
Phil Towns sözlerine şöyle devam etti: "10 yıldan fazla zamandır kan bağışı yapıyorum. Bundan bir ay önce lösemi hastalığından mustarip bir hastaya kemik iliğimi bağışlamak isteyip istemediğimi soran bir mektup aldım. İşi hayat kurtarmak olan bir itfaiyeci olduğum için de hiç tereddüt etmeden evet dedim." Yaşı nedeniyle birçok testten geçirildikten sonra Newcastle Royal Victory Hastanesi'nde genel anestezi altında naklin yapıldığını belirten Towns, "Zaman kritik olduğu için ilik harmanlamasına seçildim. Biraz acım var ama şimdi çok mutluyum" diye konuştu.

38 BİN YTL TOPLANDI
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilik nakli için sıra bekleyen Umut Can ise, kendisini yaşama kavuşturacak ilik nakli için gün sayıyor. Umut Can'a daha önce de Almanya'dan ilik bulundu. Ancak, yapılan ileri tetkiklerde bulunan iliğin Umut Can'a yüzde yüz uyumlu olmadığı ortaya çıktı. Oğluna uygun ilik bulabilmek için bir kampanya başlattıklarını kaydeden baba Ali Can Bulak, "Arkadaşları yaklaşık 38 bin YTL para topladı. Ancak ilik tam uyumlu çıkmayınca nakil gerçekleşmedi" dedi. Umut Can Bulak son olarak Ankara'dayken durumu ağırlaşınca Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. İngiltere'den müjdeli haber de hastanede yatarken geldi. Ancak doktorlar, Umut Can'ın hastalığının nüksettiğini, bu nedenle bulunan ilik yüzde yüz uyumlu olsa dahi şu anda nakil yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi.