kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Arto Eroğulları akustik şampanya ile yurdışı pazara da açılmak istediğini söyledi.

Mucit Arto'nun şampanyaları 100 dolar değil, 40 kuruş!

SİNAN ÖZEDİNCİK
Mucit Türk işadamı Arto Eroğulları, Bülent Ersoy'un eşi için patlattığı 600 şişe şampanyanın sırrını açıkladı. Akustik ses çıkaran şov amaçlı sahne aksesuvarının bedeli sadece 40 kuruşmuş..
Meyveli buz"u duydunuz mu? Ya bir bardaklık şarap şişelerini? Ama Bülent Ersoy'un eşi için patlattığı ve şampanya sanılan şişeleri duydunuz. İşte tüm bunların mucidi bir Türk, Arto Eroğulları... Ve icatlarıyla, dünya pazarına hızla yayılan Çinlileri bile şok etmiş durumda.... Mucit işadamının son bombası geçtiğimiz haftalarda Bülent Ersoy ile gündeme gelen ve halk arasında "şampanya" denen şişeler. Türkiye genelindeki bar, gece kulübü, pavyon ve düğün salonları gibi eğlence mekanlarında, "şampanya" adlı altında ortalama bir milyon şişe patlatılıyor. Eroğulları, "Bu sektör için bir buluştur." diyor ve "Üretimimizin adı, 'Venüs-Akustik Show'. Bu şişelerin patenti bizde. Gazino ve eğlence yerlerinde kullanılmak üzere, şov maksatlı, akustik ses çıkaran sahne aksesuvarı olarak üretiyoruz. Alkolsüz olup içki veya meşrubat olarak satılmamaktadır. Kesinlikle içilmez. Sanıldığının aksine şampanya değil. Ama kimileri müşterinin iyi niyetini istismar ediyor." açıklamasını yapıyor.

40 KURUŞ MU, 100 $ MI?
Arto Eroğulları, bu şişelerin tanesini işletmeciye 40 Ykr+KDV'den sattığını, bar sahibinin ise bu ürünü kafasına göre müşteriye fiyatlandırdığını söylüyor. Eroğulları, "Örneğin Bülent Ersoy'un İzmir'de eşini dinlemeye gittiği mekanda patlattığı "şampanya" diye anılan ürün, bizimkinin sahtesi. Şişesinin maliyeti 40 Ykr olan bu şov amaçlı sahne aksesuvarını kimi mekanlar müşterilerine şişesi 100 dolardan bile satıyor. Bu tüketiciyi kandırmaktan başka birşey değil. Ayrıca İzmir'deki mekana sahte ürünü satanlara dava açıyoruz. Çünkü patenti bizde olan bir ürün, izinsiz üretilip satılmış durumda." diyor. İşadamı bu ürün ile uluslararası arenaya da çıkacağını söylüyor. Markalar Dairesi Başkanlığı'na bu ürün ve markasını tescil ettiren Arto Eroğulları, Türkiye dahilinde bir tane bile sahte şampanyadan sabıkası olmadığını belirtiyor. Eroğlu, buna karşın birçok alkolsüz şampanya üreticisi olduğunu, bunların ÖTV vergisi ödemeden kaçak üretim yaptıklarını iddia ediyor ve bunların tüketiciyi yanıltıcı ürünler olduğunu vurguluyor.
Haberin fotoğrafları