kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Olağan şüpheliler

EL KAİDE YALANLADI
'BİZ KADINLARA SALDIRMAYIZ'

BUTTO'NUN PARTİSİ
İBREYİ BAŞKAN MÜŞERREF'E YÖNELTTİ

SOKAKTAKİ HALK İSE
ABD'NİN PARMAĞI OLDUĞU KANISINDA

Eski başbakanlardan Benazir Butto'ya yönelik suikast bilmeceye döndü. Ravalpindi kentinde miting sonrası yaşanan saldırıda Butto'yu kimin/kimlerin ve nasıl öldürdüğü halen tartışılıyor. 20 kişinin de yaşamını yitirdiği suikastta yardımcılarının açıklamalarına göre Butto, önce yakın mesafeden iki el ateş edilerek vuruldu. Ardından aynı tetikçi üzerindeki bombaları infilak ettirerek son darbeyi indirdi. Olayın sorumlusu olarak da El Kaide gösterildi. Hatta Pakistan İçişleri Bakanlığı, telefon konuşması kayıtlarını da delil olarak açıkladı.

'AŞİRET KURALINA AYKIRI'
Ancak emri veren kişi olarak geçen Beytullah Mahsud'un sözcüsü Malvi Ömer, bu iddiaları yalanladı. Dün telefonla yaptığı açıklamada sözcü Ömer, "Bu hükümetin ve istihbaratın bir komplosu. Reddediyoruz. Aşiretlerin kendi kuralları vardır. Biz kadınlara saldırmayız" dedi. Butto'nun lideri olduğu Pakistan Halkın Partisi yetkilileri ise "saldırıyı dinci örgütlerin yaptığını, Başkan Müşerref'in ise örtbas ettiğini" iddia etti. Time dergisinin ülkedeki muhabirine göre de halk arasında komplo teorileri uçuşuyor. "Olağan şüpheliler" ise Başkan Müşerref ile müttefiki ABD. Butto'nun döndükten sonra istediği güvenliği Müşerref yönetiminin sağlamamasını da buna kanıt olarak gösteriyorlar.

'CENAZEYİ ÇIKARABİLİRİZ'
Suikasti kimin yaptığı ya da yaptırdığı kadar, Butto'nun nasıl öldüğü de halen tartışılıyor. Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, "Araçtan çıkmasaydı kurtulacaktı. Araçtakiler yara almadı" dedi. Başını aracın tavanına çarparak öldüğü iddialarının kanıtlanması için istenirse cenazenin çıkarılabileceğini belirtti. Ancak yakınları, aracın içinde çok fazla kan olduğuna dikkat çekerek bu iddiayı reddetti. Cenazesini yıkayan arkadaşı da "Yüzü ve boynunda kurşun yarası vardı" dedi. Karşıt komplo teorileri sunanlar da kocasının otopsiye neden izin vermediğini sorguladı. Butto'nun keskin nişancı tarafından vurularak mı, tetikçi tarafından yakın mesafeden ateş edilerek mi, fırlayan bir şarapnelin başına isabet etmesiyle mi yoksa patlamanın şiddetiyle başını aracın tavanına çarparak mı öldüğü iddiaları bir süre daha belirsiz kalacak gibi görünüyor...
Haberin fotoğrafları