kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Aralık 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bollywood starı olmak yerine politikayı seçti

Hazırlayan: Bilge Eser
Ailesinin trajik hikâyesi, ünlü Butto soyadı dışında Benazir'i dünyanın en ilgi çeken liderleri arasına sokan diğer bir özelliği, film yıldızlarını aratmayan güzelliğiydi. Nitekim Benazir 19 yaşında Hindistan'da babasına eşlik ederken film teklifi almıştı..
En güzel giysilerini giymişti. Yıl 1994'tü. İngiltere'deki evinin masasına birkaç kurabiye bir de en sevdiği yiyecek olan dondurmaları koydu. Fotoğraf çekimleri için makyajını tazeledi. Bunu büyük bir özenle yapardı hep. Ardından The Times'la söyleşisine başladı. Hayatını anlattı, ölümleri, idamları, sürgünleri... Sıra son soruya geldi: "Hayatınız Yunan trajedilerine benziyor. Sonu nasıl bitecek sizce?" Benazir Butto gülümsedi: "Umarım o denli trajik olmaz. Ama bütün Yunan eserleri acı ve trajediyle bitiyordu değil mi?"

BİR SEÇİM YAPTI
Belki Benazir, hayatının acıyla biteceğini biliyordu. Ama, herkesin hayatında dönüm noktaları vardır. Pakistan'ın kadın lideri de "Diğer yolu seçseydim ne olurdu" denilecek böyle bir dönüm noktasını 19 yaşında yaşadı. 1972 yılında o dönem Devlet Başkanı olan babası Zülfikar Ali Butto'ya, Hindistan gezisinde eşlik ederken bir filmde oynama teklifi aldı. Giysileri yurt dışından gelen ve lüks içinde yaşayan Benazir için beyaz perdede olmak kaçınılmaz bir fırsattı. Teklif, Hindistan'ın ünlü sineması Bollywood'un, yine o denli ünlü komedyenlerinden I.S. Johar'dan geliyordu. Hintli tarihçi Amar Solanki, o dönemleri şöyle anlatıyor: "Hindistan-Pakistan savaşının bitişinden bir yıl sonraydı. Johar, Benazir'in güzelliğinden çok etkilenmişti. Görür görmez bir filminde hemen başrol önerdi. Hatta bunun iki ülke barışına da katkısının olabileceğine inanıyordu. Ancak, Benazir bu teklifi büyük bir incelikle reddetti." Eğer güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Benazir "evet" deseydi, belki de hayatı bir trajediyle bitmeyecekti...